Με τους Αργεντινούς ξανά στην κορυφή ο Παναθηναϊκός

Δημοσιεύθηκε 6.3.2023
Με τους Αργεντινούς ξανά στην κορυφή ο Παναθηναϊκός

Με γκολ των Αργεντινών εξτρέμ του Μαντσίνι (62') και Παλάσιος (84') ο Παναθηναϊκός που είδε τη μπάλα να προσκρούει τρεις φορές στη δοκό, νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός: Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Μαντσίνι, δεξιός ο Παλάσιος και στη κορυφή ο Σπόραρ.

Για τον Παναιτωλικό του Γιάννη Αναστασίου, ο Γκρατερόλ ήταν στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Αποστολάκης, αριστερός ο Χατζηθεοδωρίδης και ο Μαλλής με τον Λάρσον στο κέντρο της άμυνας. Μλάντεν, Χουάνπι, Μάρτενσον στον άξονα. Ντουάρτε και Σενγκέλια πίσω από τον Καρέλη.

Δύο δοκάρια και ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στο πρώτο εικοσάλεπτο και παρά την συντριπτική κατοχή της μπάλας που είχε, με εξαίρεση ένα φάουλ του Μάγκνουσον στο 4' δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Παναιτωλικού, όντας πολύ κακός και με πολλές λάθος επιλογές στο επιθετικό τρίτο.

Από το 25' και έπειτα το ''τριφύλλι'' με κορυφαίο τον Κώτσιρα από δεξιά, ανέβασε την απόδοσή του και στο 28' έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Λάρσον πάνω στη γραμμή να διώχνει το πλασέ του Σπόραρ. Στα... καπάκια ο Σένκεφελντ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ αν και αμαρκάριστος μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μαντσίνι.

Η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε στα επόμενα λεπτά και στο 39' ο Κουρμπέλης από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το δοκάρι των φιλοξενούμενων, όπως το δοκάρι σημάδεψε και ο Χουάνκαρ με σουτ εκτός περιοχής στο 41'.

Τα ''καναρίνια'' προσπαθούσαν στο ανοιχτό γήπεδο να απειλήσουν, είχα μερικά ωραίες και γρήγορες μεταβάσεις αλλά τους έλειψε η σωστή επιλογή στη τελική πάσα.

Made in Argentina

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει αλλά να μην μπορεί να βρει ρυθμό, ταχύτητα και ευκαιρίες. Στο 58' το τρομερό σουτ του Χουάνκαρ βρήκε και πάλι στο δοκάρι του Παναιτωλικού, ο Σενγκέλια απείλησε στο 60' και τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η λύτρωση για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Σε μία από τις λίγες ευκαιρίες που του έδωσε ο αντίπαλος να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, ο Παλάσιος σούταρε αδύναμα, ο Γκρατερόλ έχασε την μπάλα και ο Κουρμπέλης με πάσα μνημείο-ψυχραιμίας, έδωσε στον Μαντσίνι που σε κενό τέρμα άνοιξε το σκορ.

Στο 75' ο Σπόραρ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Γκρατερόλ, στο 79' το σουτ του Κλεϊνχέισλερ πέρασε λίγο άουτ και τελικά το δεύτερο γκολ ήρθε και αυτό... εξ' Αργεντινής. Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος πήρε το... ριμπάουντ από την επέμβαση του Γκρατερόλ στη κεφαλιά του Ιωαννίδη και με το 2-0 ''καθάρισε'' το παιχνίδι για την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός έκανε απόψε τη δουλειά του, έκανε το αυτονόητο και επέστρεψε στη κορυφή στο +2 από την ΑΕΚ που παίζει την Τετάρτη με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

MAN OF THE MATCH: Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι απόψε στη Λεωφόρο και ήταν εκείνος που κατάλαβε άμεσα το λάθος του Γκρατερόλ και έδειξε τρομερό καθαρό μυαλό σιγουρεύοντας το γκολ με την πάσα στον Μαντσίνι. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιάννης Κώτσιρας. Ο Έλληνας μπακ θύμισε αρκετά τον περσινό καλό του εαυτό. Πήρε πολλές ατομικές ενέργειες από δεξιά, δημιούργησε ρήγματα και όταν το ''τριφύλλι'' έδειχνε να ''κολλάει'' εκείνος έπαιρνε και κουβαλούσε την μπάλα και έβγαλε ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Αν είχε και περισσότερη ουσία στις τελικές του επιλογές και είχε αποφύγει και ένα χοντρό λάθος στο 45' θα ήταν ακόμη καλύτερος.

Για τον Παναιτωλικό ξεχώρισε ο Σενγκέλια. Ήταν ο μόνος που απείλησε, στο 91' ο Μπρινιόλι του είπε ''όχι'' με σπουδαία επέμβαση.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Παναιτωλικού είχε δύο αργές αντιδράσεις σε... ριμπάουντ και το πλήρωσε ακριβά.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γκρατερόλ στο 62' έκανε πολύ κακή επέμβαση στο αδύναμο σουτ του Παλάσιος, έχασε την μπάλα μέσα από την αγκαλιά του και έδωσε την ευκαιρία στον Κουρμπέλη να δώσει μία πολύ εύκολη ασίστ στον Μαντσίνι για το άνοιγμα του σκορ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ορθά ακυρώνεται από τον επόπτη, Δημητριάδη, το γκολ του Καρέλη στο 5', καθώς ο Έλληνας σέντερ φορ ήταν σε θέση οφ-σάιντ. Καλή η διαιτησία του Παπαδόπουλου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός με καλή εμφάνιση, αρκετές ευκαιρίες και περίσσιο άγχος μέχρι το 60', νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό με γκολ των Μαντσίνι και Παλάσιος και βρίσκεται ξανά στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (87’ Πούχατς), Κουρμπέλης (86’ Τσόκαϊ), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ (77’ Ιωαννίδης), Μαντσίνι (71’ Κλέινχεϊσλερ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γκρατερόλ, Αποστολάκης, Μαλής, Λάρσον, Χατζηθεοδωρίδης (86’ Χουχούμης), Μλάντεν, Μάρτενσον (86’ Νοσίρου), Σενγκέλια, Χουάνπι (72’ Μπουζούκης), Ντουάρτε (72’ Μόρσεϊ), Καρέλης (72’ Ζοάο Πέδρο).

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ο Τζολάκης έπιασε τρία πέναλτι κι έστειλε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά!

Ο Τζολάκης έπιασε τρία πέναλτι κι έστειλε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά!

Ο Τζολάκης έπιασε τρία πέναλτι κι έστειλε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά!

Παραδόθηκε στην Μπριζ και αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ

Παραδόθηκε στην Μπριζ και αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ

Παραδόθηκε στην Μπριζ και αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ

Με Άστον Βίλα ο νικητής του Φενέρ-Ολυμπιακός, προκρίθηκε στα πέναλτι

Με Άστον Βίλα ο νικητής του Φενέρ-Ολυμπιακός, προκρίθηκε στα πέναλτι

Με Άστον Βίλα ο νικητής του Φενέρ-Ολυμπιακός, προκρίθηκε στα πέναλτι

ΕΠΟ: «Oυδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»

ΕΠΟ: «Oυδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»

ΕΠΟ: «Oυδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»