Μάντσεστερ Σίτι-Ίντερ και άλλα πέντε δυνατά παιχνίδια στο δεύτερο... πιάτο

Δημοσιεύθηκε 18.9.2024
Μάντσεστερ Σίτι-Ίντερ και άλλα πέντε δυνατά παιχνίδια στο δεύτερο... πιάτο
Μετά το υπερθέαμα της Τρίτης, σερβίρεται απόψε το δεύτερο... πιάτο της 1ης αγωνιστικής στη League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ.

Άλλα έξι παιχνιδια διεξάγονται απόψε, ενώ η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με έξι αναμετρήσεις αύριο.

Από το σημερινό... μενού ξεχωρίζει φυσικά η κόντρα της Μάντσεστερ Σίτι με την Ίντερ στο «Etihad», ενώ η περσινή φιναλίστ Ντόρτμουντ βρίσκεται στο Μπριζ για να αντιμετωπίσει την Κλαμπ.

Μπολόνια – Σαχτάρ

Η ιταλική ομάδα επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 25 χρόνια και θα το κάνει με νέο προπονητής στον πάγκο της, καθώς ο Τιάγκο Μότα μετακόμισε στη Γιουβέντους και τον αντικατέστησε ο Βιντσέντζο Ιταλιάνο. «Είναι μια δύσκολη αναμέτρηση και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πλειονότητα των παικτών μας δεν έχει διεθνή εμπειρία. Αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, είναι ένα ιστορικό παιχνίδι για την Μπολόνια και πάνω από όλα οι παίκτες πρέπει να το χαρούν, ως μια επιβράβευση της περσινής επιτυχίας» είπε ο Ιταλός προπονητής εν όψει της σημερινής αναμέτρησης. Δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Φέργκιουσον. Εκτός από τη Σαχτάρ, θα παίξει με Λίβερπουλ (εκτός), Άστον Βίλα (εκτός), Μονακό (εντός), Λιλ (εντός), Μπενφίκα (εκτός), Ντόρτμουντ (εντός) και Σπόρτινγκ (εκτός). Η Σαχτάρ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ουκρανίας για δεύτερη συνεχόμενη φορά, γεγονός που της έδωσε το δικαίωμα να αγωνιστεί απευθείας στη League Phase. Πέρυσι υποβιβάστηκε στο Γιουρόπα Λιγκ μετά την 3η θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αντιμετώπισε τη Μαρσέιγ στα πλέι οφ και αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 5-3.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπολόνια: Σκορούπσκι – Πος, Μπεουκέμα, Λουκουμί, Μιράντα – Μόρο, Φρόιλερ – Ορσολίνι, Φαμπιάν, Ίλινγκ – Κάστρο.

Σαχτάρ: Ρίζνικ – Κονόπλια (Τόμπιας), Μπόνταρ, Ματβιγιένκο, Πεδρίνιο (Αζάροβ) – Μπονταρένκο, Κρίσκιβ, Σουντακόφ – Ζουμπκόφ, Σίκαν, Κέβιν.

Σπάρτα Πράγας – Σάλτσμπουργκ

Φουριόζα από το ξεκίνημα της σεζόν παρουσιάζεται η Σπάρτα Πράγας και βρίσκεται δυνατά μέσα σε όλους τους μεγάλους της στόχους. Ειδικά με την επιτυχία της στο Champions League, όπου ξεκίνησε από νωρίς τα προκριματικά και χρειάστηκε να αποκλείσει τρεις ομάδες. Αμφίβολοι είναι οι Πέσεκ και Μόκροβιτς. Επιστρέφει μετά από 19 χρόνια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε φάση ομίλων και θα αντιμετωπίσει επίσης τις Στουτγάρδη, Μαντσεστερ Σίτι, Μπρεστ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Φέγενορντ, Ίντερ και Λεβερκούζεν. Μεγάλη έκπληξη πέρσι για την Σάλτσμπουργκ να μην κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Αυστρία, αλλά και μέσω της δεύτερης θέσης είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή ήρθε με προκρίσεις απέναντι σε Τβέντε και Ντιναμό Κιέβου. Τραυματίες είναι οι Μοργκάλα, Γκίντο, Κιάεργκαρντ, Καβαμούρα, Φερνάντο και Κονατέ. «Επιτέλους, ξεκινάμε. Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε τι αξίζουμε», ανέφερε ο τεχνικός της ομάδας Πεπ Λάιντερς. Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ πέτυχε τον πρώτο στόχο της σεζόν με τους «ταύρους», την είσοδο στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πιθανές ενδεκάδες

Σπάρτα Πράγας: Βίνταλ - Βίτικ, Πάνακ, Σόρενσεν – Πρεσιάδο, Λάτσι, Κάιρινεν, Ράινες – Μπιρμάντσεβιτς, Ολατούντζι (Ραχμάνι), Χάρασλιν.

Σάλτσμπουργκ: Μπλάσβιχ - Ντέντιτς, Πιατκόφσκι, Σ. Μπαϊντού, Τέρζιτς - Γκούρνα-Ντουάτ, Καπάλντο, Κλαρκ - Νενέ, Γέο, Γκλουχ.

Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ

H Μάντσεστερ Σϊτι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που κατακτά τέσσερα σερί πρωταθλήματα. Έτσι μετέχει για 14η διαδοχική σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, πέρασε στα νοκ άουτ στις προηγούμενες έντεκα κι έφτασε τουλάχιστον στα προημιτελικά στις τελευταίες επτά. Πέρα από την Ίντερ στη League Phase θα αντιμετωπίσει τις Παρί Σεν Ζερμέν, Μπριζ, Γιουβέντους, Φέγενορντ, Σπόρτινγκ, Σπάρτα Πράγας και Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για το αν μπορεί να υπάρχει παραλληλισμός με τον τελικό του 2023 κόντρα στους «νερατζούρι»: «Τη Δευτέρα παρακολούθησα για πρώτη φορά εκείνο το παιχνίδι. Δεν υπάρχει χώρος για συναισθηματισμούς, ξέρουν και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, θα είναι ένα εντελώς πιο πολύπλοκο ματς γιατί η Ίντερ με τον τρόπο που επιτίθεται το κάνει εντελώς δύσκολο στη διαχείριση του. Ξεκινάμε και ο στόχος είναι γνωστός». «Ξ Μάντσεστερ Σίτι έχει κάνει απόλυτο ξεκίνημα και έχει τον Χάαλαντ σε φοβερή κατάσταση, μπορούμε όμως να τους αντιμετωπίσουμε αν κάνουμε αυτά που πρέπει. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, η εικόνα μας στη Μόντσα δεν ήταν καλή αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ είναι άλλη υπόθεση. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα, κόντρα σε μια ομάδα αστέρων. Ασφαλώς δεν είμαι αυτός που θα σας πει την ποιότητα της Σίτι, στο Τσάμπιονς Λιγκ ο ρυθμός είναι υψηλός και πρέπει να τον ακολουθήσουμε» ανέφερε ο Σιμόνε Ιντζάγκι μετά την… γκέλα στο καμπιονάτο (1-1). Οι Μπουτσάναν και Ντιμάρκο είναι εκτός μάχης, όμως ο Αρναούτοβιτς ακολούθησε τελικά την αποστολή και δεν αποκλείεται να καθίσει στον πάγκο.

Πιθανές ενδεκάδες

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον- Γουόκερ, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ- Ρόδρι, Γκουντογκάν- Σίλβα, Ντε Μπρούιν, Γκρίλις (Ντοκού)- Χάαλαντ.

Ίντερ: Ζόμερ – Παβάρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι – Ντάμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μκχιταριάν, Κάρλος Αουγκούστο – Τουράμ, Μαρτίνες.

Κλαμπ Μπριζ – Ντόρτμουντ

Έχοντας κατακτήσει πέρυσι το πρωτάθλημα η βελγική ομάδα εξασφάλισε απευθείας τη συμμετοχή της στη League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα κληθεί να αντιμετωπίσει εντός έδρας Ντόρτμουντ, Γιουβέντους, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Άστον Βίλα και εκτός Μαν. Σίτι, Μίλαν, Σέλτικ και Στουρμ Γκρατς. Είναι η έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια που βρίσκεται σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ. «Βρισκόμαστε στον ίδιο όμιλο με ορισμένα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά έχουμε φιλοδοξίες και θέλουμε να προχωρήσουμε. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Είναι ωραίο να κυνηγάς τα όνειρά σου. Η Ντόρτμουντ δείχνει να ψάχνεται στο ξεκίνημα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για τη φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ», επισήμανε ο προπονητής Νίκι Χάγεν, ο οποίος είναι… πρωτάρης στη διοργάνωση. Οι Βεστφαλοί, περσινοί φιναλίστ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, θέλουν και φέτος να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται έχοντας στον Πάγκο τους τον Νούρι Σαχίν, μετά την απομάκρυνση του Έντιν Τέρζιτς. Αντίπαλοί τους στη συνέχεια θα είναι εντός έδρας οι Σέλτικ, Στουρμ, Μπαρτσελόνα, Σαχτάρ και εκτός έδρας οι Ρεάλ Μαδρίτης, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Μπολόνια.

Πιθανές ενδεκάδες

Κλαμπ Μπριζ: Μινιολέ - Σάμπε, Μέχελε, Ορντόνιεζ, Ντε Κάιπερ - Βέλτεσεν, Ονιεντίκα - Ολσεν, Βανάκεν, Τζόλης - Νίλσον.

Ντόρτμουντ: Κόμπελ – Ρίερσον, Σλότερμπεκ, Αντον, Μπενσεμπαϊνί – Τσαν, Γκρος – Μάλεν, Μπραντ, Αντεγιέμι – Γκιρασί.

Σέλτικ - Σλόβαν Μπρατισλάβας

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και σε τρομερή φόρμα αρχίζει στο νέο Champions League η Σέλτικ. Έξι στα έξι στα επίσημα παιχνίδια της η ομάδα του Μπρέντραν Ρότζερς, πέντε στο πρωτάθλημα και ένα στο Λιγκ Καπ Σκωτίας. «Να επιτεθούμε με ό,τι έχουμε και να αμυνθούμε με ό,τι έχουμε. Αυτό θα μας βγάλει το Champions League, οπότε πραγματικά ανυπομονώ γι' αυτό. Ανυπομονώ να ξεκινήσει», δήλωσε ο τεχνικός της. Ο Ναβρότσκι είναι ο μοναδικός παίκτης της Σέλτικ που αντιμετωπίζει τραυματισμό με πρόβλημα στη γάμπα. Το όνειρο πραγματοποιήθηκε φέτος η Σλόβαν Μπρατισλάβας και μετά από μια μεγάλη σειρά αγώνων προκριματικών βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκαλέσουμε αναστάτωση, σίγουρα μπορούμε να πάρουμε κάτι», ήταν η λακωνική τοποθέτηση του ομώνυμου (με τον προπονητή του) επιθετικού Βλάντιμιρ Βάις, ο οποίος έχει παίξει ως αντίπαλος της Σέλτικ με τη φανέλα της Ρέιντζερς το 2010-11. Εκτός αναμένεται να μείνει ο Λούκας Πάουστσεκ, λόγω προβλήματος τραυματισμού στον ώμο.

Πιθανές ενδεκάδες

Σέλτικ: Σμάιχελ - Τζόνστον, Βίκερς, Σκέιλς, Τέιλορ - Ένγκελς, ΜακΓκρέγκορ, Χατάτε - Μαέντα, Κουν, Φουρουχάσι

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Τάκατς – Βίμερ, Μπάσιτς, Κασιά, Μπλάκμαν – Κούτσκα, Ζοκε – Μπαρσεγιάν, Τόλιτς, Βάις – Στρέλετς.

Παρί Σεν Ζερμέν- Τζιρόνα

Από τη σεζόν 2012-13 δεν έχει λείψει από αυτή τη φάση της διοργάνωσης, ενώ σε όλες αυτές τις συμμετοχές πανηγύρισε την πρόκριση στα νοκ άουτ. Φέτος θα τεθεί αντιμέτωπη με τις Τζιρόνα, Άρσεναλ, Αϊντχόφεν, Ατλέτικο, Μπάγερν, Σάλτσμπουργκ, Μαντσεστερ Σίτι και Στουτγάρδη. «Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κανείς μας δεν περίμενε να είναι (σ.σ. Τζιρόνα) εδώ. Έχω παρακολουθήσει με πολλή προσοχή την περσινή προσπάθεια και μπορώ να πω ότι το άξιζαν 100%. Έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο και θα το πράξουν και φέτος. Είναι πολύ ικανή και ποιοτική ομάδα, θα μας ανταγωνιστεί στην κατοχή μπάλας και τη δημιουργία ευκαιριών. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση…εκτός από το μεταξύ μας!» είπε ο Λουίς Ενρίκε για το αποψινό παιχνίδι, που δεν υπολογίζει τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. Ιστορική μέρα για τον σύλλογο από την Καταλονία, στην πρώτη παρουσία του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. «Και μόνο που βρισκόμαστε εδώ είναι απίστευτο. Πάνω από όλα θέλουμε να το απολαύσουμε, γιατί το αξίζουμε. Το μόνο που ζητάω από τους παίκτες μου είναι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Η Παρί Σεν Ζερμέν πέρσι έφτασε στα ημιτελικά, παίζει στο γήπεδό της και μετράει μόνο νίκες φέτος στη Ligue 1» δήλωσε ο Μίτσελ, ο οποίος έφτασε πέρυσι την Τζιρόνα μέχρι την δεύτερη θέση στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Πιθανές ενδεκάδες

Παρί Σεν Ζερμέν: Σαφόνοφ – Χακίμι, Μαρκίνιος, Πάτσο, Ν. Μέντες – Βιτίνια, Ρουίς, Νέβες – Μπαρκολά, Ντεμπελέ, Ασένσιο.

Τζιρόνα: Γκασανίγκα – Αρνάου, Νταβίντ Λόπεθ, Μπλιντ, Μιγκέλ – Γιάνχελ Ερέρα, Οριόλ Ρομέου, Ιβάν Μαρτίν – Τσιχάνκοφ, Στουάνι, Μπράιαν Χιλ.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στην League Phase του Champions League:

Τρίτη 17/9

19:45 Γιουβέντους – Αϊντχόφεν 3-1

19:45 Γιουνγκ Μπόις - Άστον Βίλα 0-3

22:00 Μπάγερν – Ντίναμο 9-2

22:00 Μίλαν – Λίβερπουλ 1-3

22:00 Ρεάλ Μαδρίτης – Στουτγκάρδη 3-1

22:00 Σπόρτινγκ – Λιλ 2-0

Τετάρτη 18/9

19:45 Μπολόνια - Σαχτάρ

19:45 Σπάρτα Πράγας - Σάλτσμπουργκ

22:00 Κλαμπ Μπριζ - Ντόρτμουντ

22:00 Σέλτικ - Σλόβαν Μπρατισλάβας

22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν- Τζιρόνα

Πέμπτη 19/9

19:45 Ερυθρός Αστέρας - Μπενφίκα

19:45 Φέγενορντ - Λεβερκούζεν

22:00 Αταλάντα - Άρσεναλ

22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης- Λειψία

22:00 Μονακό - Μπαρτσελόνα

22:00 Μπρεστ - Στουρμ Γκρατς

sdna.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Βολές» κατά του Μουρίνιο από την Γαλατασαράι

«Βολές» κατά του Μουρίνιο από την Γαλατασαράι

«Βολές» κατά του Μουρίνιο από την Γαλατασαράι

Η Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να κατεδαφίσει το «Ολντ Τράφορντ» για να φτιάξει ένα «Γουέμπλεϊ του Βορρά»

Η Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να κατεδαφίσει το «Ολντ Τράφορντ» για να φτιάξει ένα «Γουέμπλεϊ του Βορρά»

Η Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να κατεδαφίσει το «Ολντ Τράφορντ» για να φτιάξει ένα «Γουέμπλεϊ του Βορρά»

Πρώτα «εξουδετέρωσε» τον Χάαλαντ κι έπειτα του ζήτησε... δυο φανέλες!

Πρώτα «εξουδετέρωσε» τον Χάαλαντ κι έπειτα του ζήτησε... δυο φανέλες!

Πρώτα «εξουδετέρωσε» τον Χάαλαντ κι έπειτα του ζήτησε... δυο φανέλες!

«Ωραία η νέα φανέλα αλλά μπέρδεψα τον Μπερνάρντο Σίλβα με τον διαιτητή»

«Ωραία η νέα φανέλα αλλά μπέρδεψα τον Μπερνάρντο Σίλβα με τον διαιτητή»

«Ωραία η νέα φανέλα αλλά μπέρδεψα τον Μπερνάρντο Σίλβα με τον διαιτητή»