Έριξε τεσσάρα στην Αλ Αχλί η Ρεάλ και πάει τελικό για το όγδοο... Παγκόσμιο - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε 8.2.2023
Έριξε τεσσάρα στην Αλ Αχλί η Ρεάλ και πάει τελικό για το όγδοο... Παγκόσμιο - ΒΙΝΤΕΟ
Με γκολ των Βινίσιους Ζούνιορ, Φεδερίκο Βαλβέρδε, Ροντρίγκο και Σέρχιο Αρίμπας, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την αξιόμαχη Αλ Αχλί πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ (4-1) στον δεύτερο ημιτελικό του Μουντιάλ Συλλόγων και το Σάββατο (11/02, 21:00) θα διεκδικήσει κόντρα στην Αλ Χιλάλ το όγδοο παγκόσμιο στέμμα της ιστορίας της – Έχασε πέναλτι ο Λούκα Μόντριτς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν την «πάτησε» όπως η Φλαμένγκο, αν και τα... χρειάστηκε για αρκετά λεπτά. Παρ’ ότι η Αλ Αχλί ήταν πολύ ανταγωνιστική, η Βασίλισσα νίκησε με εμφατικό σκορ στο Ραμπάτ του Μαρόκου στον δεύτερο ημιτελικό του Μουντιάλ Συλλόγων (4-1) και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου (11/02, 21:00), όπου κόντρα στην Αλ Χιλάλ θέλει το όγδοο παγκόσμιο στέμμα για την μυθική συλλογή της.

Ο Ελβετός Μαρσέλ Κόλερ παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για την Αλ Αχλί, αν και δεν είχε στη διάθεσή του λόγω τραυματισμού τον ακραίο αμυντικό Καρίμ Φουάντ και τον μέσο Ακράμ Ταουφίκ.

Ο Κάρλο Αντσελότι, από την πλευρά του, είδε τον Ντάνι Καρβαχάλ λόγω πυρετού και τον Μάρκο Ασένσιο λόγω ενοχλήσεων να προστίθενται στις ήδη γνωστές απουσίες των Τιμπό Κουρτουά, Έντερ Μιλιτάο και Καρίμ Μπενζεμά, με τον Νταβίντ Αλάμπα να επιστρέφει ύστερα από μακρά απουσία λόγω τραυματισμού.

Ο Βινίσιους έδωσε τη λύση

Οι Μαδριλένοι, με πίεση ψηλά και καλή κυκλοφορία της μπάλας, επέβαλαν αρχικά την ποιοτική τους ανωτερότητα, με τους Αιγύπτιους όμως να μην… κρύβονται και να παίζουν στα ίσα την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η αφρικανική ομάδα, μάλιστα, έφτασε αρκετές φορές με αξιώσεις κοντά στην εστία του Αντρέι Λούνιν, ο οποίος έκανε μια σωτήρια απόκρουση σε επικίνδυνο σουτ του Χουσεΐν Ελ Σαχάτ με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική ευκαιρία της Αλ Αχλί, η οποία απειλούσε στις περισσότερες των επιθέσεών της, με την Ρεάλ να απαντάει με πλασέ του Ροντρίγκο στο δοκάρι, να χάνει αρκετές ευκαιρίες και να χρειάζεται ένα «δώρο» της αντίπαλης άμυνας για να μετουσιώσει σε γκολ την… ριψοκίνδυνη κυριαρχία της.

Ο Μαχμούντ Μετουαλί προσπάθησε ανεπιτυχώς να διώξει την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αυτή έφτασε στον Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος «έσκαψε» την μπάλα προ του Μοχάμεντ Ελ Σεναουΐ και άνοιξε το σκορ (42’), φτάνοντας τα 14 γκολ σε 32 ματς (πρώτος σκόρερ της Ρεάλ), σε μια εβδομάδα όπου άκουσε πολλά, τα περισσότερα άδικα.

Η Αλ Αχλί δεν τα παράτησε ποτέ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Ρεάλ, η οποία ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματά της στην πρώτη επίθεσή της. Καταπληκτική κάθετη πάσα του Λούκα Μόντριτς στον Ροντρίγκο, γύρισμα και πλασέ του Βραζιλιάνου, απόκρουση του Ελ Σεναουΐ και ο Φεδερίκο Βαλβέρδε, ερχόμενος από πίσω, έριξε κάτω τον τερματοφύλακα με μια προσποίηση και πλάσαρε στην κενή εστία για το 2-0.

Η… σεμνή τελετή έδειχνε να έχει τελειώσει, η Ρεάλ συνέχιζε να απειλεί με τον κεφάτο Βινίσιους, αλλά η Αλ Αχλί δεν τα παράτησε ποτέ, δημιουργούσε προϋποθέσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία και η επιμονή της ανταμείφθηκε.

Ο πολύ δραστήριος Ελ Σαχάτ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Εντουάρντο Καμαβινγκά, ο Αλί Μααλούλ εκτέλεσε άψογα και έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του Κόλερ και ενώ υπολείπονταν ένα ημίωρο (65’).

Η μείωση του σκορ από τον Τυνήσιο αριστερό μπακ έδωσε επιπλέον ώθηση στην Αλ Αχλί, η οποία έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, πρώτα με τον Μοχάμεντ Αφσά να σουτάρει άουτ όντας εντελώς μόνος του και τον Λούνιν να αποκρούει πάνω στην γραμμή, σε κοντινή κεφαλιά του Αχμέντ Αμπντελκαντέρ.

Ο Μόντριτς το έχασε, ο Ροντρίγκο και ο Αρίμπας όχι

Οι Αιγύπτιοι πίστευαν στην παράταση, οι Μαδριλένοι έψαχναν το γκολ της ηρεμίας και έχασαν μια μοναδική ευκαιρία για να το πετύχουν, όταν ο Ουρουγουανός διαιτητής Αντρές Ματόντε έδειξε την άσπρη βούλα, αφού πρώτα είδε το VAR και, όπως ορίζει ο (πειραματικός προς το παρόν) κανονισμός, το ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα.

Φάουλ του Αμπντέλ Μονέμ στον Βινίσιους Ζούνιορ, ο Μόντριτς αναλαμβάνει την εκτέλεση, αλλά βλέπει τον Ελ Σεναουΐ να αποκρούει το σουτ του, κρατώντας ζωντανή την Αλ Αχλί για την τελική ευθεία της αναμέτρησης (87’).

Ό, τι δεν κατάφερε ο Κροάτης, όμως, το πέτυχε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροντρίγκο, ο οποίος αντάλλαξε τακουνάκια με τον Ντάνι Θεμπάγιος μέσα στην περιοχή και πλάσαρε για το τελειωτικό 3-1.

Η Ρεάλ, όμως, είχε χρόνο για ακόμα ένα γκολ, αφού στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σέρχιο Αρίμπας, ο οποίος μόλις είχε αντικαταστήσει τον Βινίσιους, με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη (ζόρικη, παρ’ όλα αυτά) πρόκριση της Ρεάλ στον τελικό του Μουντιάλ Συλλόγων.

Αλ Αχλί (Μαρσέλ Κόλερ): Ελ Σεναουΐ – Χανί, Μετουαλί, Αμπντελ Μονέμ, Μααλούλ – Ελσουλιά, Ντιένγκ 61’ Φατί) – Ελ Σαχάτ (74’ Ταχέρ), Αφσά (88’ Καχράμπα), Αμπντελκαντέρ - Σερίφ (61’ Ταού).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Νάτσο, Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Καμαβινγκά – Μόντριτς, Τσουαμενί, Κρόος (77’ Ντάνι Θεμπάγιος) – Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (90’+6’ Μαριάνο Ντίαθ), Βινίσιους Ζούνιορ (90’+6’ Αρίμπας).

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ψηφίζει Φαν Μπόμελ ο Ζλάταν για τον πάγκο της Μίλαν

Ψηφίζει Φαν Μπόμελ ο Ζλάταν για τον πάγκο της Μίλαν

Ψηφίζει Φαν Μπόμελ ο Ζλάταν για τον πάγκο της Μίλαν

Περιμένει στη γωνία για Πιόλι η Νάπολι

Περιμένει στη γωνία για Πιόλι η Νάπολι

Περιμένει στη γωνία για Πιόλι η Νάπολι

Συνελήφθησαν δυο παίκτες της Premier League για υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης!

Συνελήφθησαν δυο παίκτες της Premier League για υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης!

Συνελήφθησαν δυο παίκτες της Premier League για υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης!

Στα χέρια της τα ηχητικά του VAR από το ματς με την Έβερτον

Στα χέρια της τα ηχητικά του VAR από το ματς με την Έβερτον

Στα χέρια της τα ηχητικά του VAR από το ματς με την Έβερτον