Η Νότια Κορέα προκρίθηκε με ανατροπή στο 91' κόντρα στην Πορτογαλία κι άφησε... τάβλα την Ουρουγουάη! - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε 2.12.2022
Η Νότια Κορέα προκρίθηκε με ανατροπή στο 91
Ατσάλινη, θρυλική, ανεπανάληπτη! Η Νότια Κορέα πίστεψε στις πιθανότητες μέχρι τέλους και με γκολ «χρυσάφι» στο 90+1΄ανέτρεψε το σκορ κόντρα στην Πορτογαλία (2-1), κλειδώνοντας το εισιτήριο για τους «16» του Μουντιάλ.

Πίστεψε μέχρι τέλους. Ακόμα κι όταν όλες οι πιθανότητες ήταν εναντίον της. Η Πορτογαλία άλλωστε είχε φροντίσει να ανοίξει από νωρίς το σκορ, την ίδια στιγμή που στο άλλο ματς του ομίλου η Ουρουγουάη είχε αποκτήσει από νωρίς σκορ πρόκρισης στον δικό της τελικό κόντρα στη Γκάνα. Η ψυχή της Νότιας Κορέας ωστόσο μίλησε στο φινάλε.

Μαζεύοντας πίστη, δίψα, θάρρος και ορμή, η ομάδα των Χουάνγκ - Ουί Τζο βρήκε το χρυσό γκολ στο 90+1΄για να πάρει τη νίκη με ανατροπή απέναντι στους πρωτοπόρους Ίβηρες και να κλέψει το εισιτήριο της πρόκρισης κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, σφραγίζοντας την παρουσία της στους «16» του Μουντιάλ έπειτα από ένα ενενηντάλεπτο σκέτο.... θρίλερ.

Ημίχρονο σε ισορροπία

Παραδόξως πάντως, εκείνη που μπήκε καλύτερα στον αγώνα ήταν η Πορτογαλία! Θα περίμενε άλλωστε κανείς πως η Κορέα θα έβγαζε περισσότερη... ζωηράδα στο ξεκίνημα δεδομένης της δυσμενής θέσης της στη βαθμολογία, όμως οι Ίβηρες κατάφεραν να την αιφνιδιάσουν. Μόλις στο 5΄ ο Πέπε έβγαλε βαθιά μπαλιά προς τον Νταλότ, εκείνος πάτησε επικίνδυνα περιοχή και γύρισε προς τον Όρτα, ο οποίος δεν λάθεψε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για ένα γρήγορο προβάδισμα.

Το πρώτο τέταρτο άνηκε ολοκληρωτικά στους Πορτογάλους που απείλησαν ξανά με σέντρα σουτ του Κανσέλο, όμως με την πάροδο του χρόνου η Κορέα άρχισε να ισορροπεί. Αρχικά απωθώντας τους Πορτογάλους από τα καρέ της και στη συνέχεια με την κατοχή της μπάλας που της επέτρεπε να ανέβει όλο και περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο. Το γκολ της ισοφάρισης σταδιακά άρχισε να μην μοιάζει με τόσο μακρινό σενάριο (είχε προηγηθεί άλλωστε και προειδοποιητική βολή με ακυρωθέν γκολ του Τζιν Σουν Κιμ στο 17΄), το οποίο τελικά πήρε σάρκα και οστά στο 27΄.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κάκιστη αντίδραση του Ρονάλντο, η μπάλα στρώθηκε στον Κιμ Γιουνγκ Γουόν που εκτέλεσε τον Ντιόγο Κόστα από κοντά για το 1-1. Η Πορτογαλία προσπάθησε να αντιδράσει, σπατάλησε ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία με τους Βιτίνια - Κριστιάνο (42΄) να πάρει το προβάδισμα πριν από το ημίχρονο, αλλά το ματς παρέμενε σε ισορροπία.

Γκολ - χρυσάφι στο 90΄

Το β΄μέρος χαρακτηρίστηκε πάντως από... αργούς ρυθμούς. Η Πορτογαλία πήρε τον έλεγχο της μπάλας και χάρη σε μια ανούσια κατοχή ροκάνιζε με επιτυχία τον χρόνο, δίχως να προσπαθεί ουσιαστικά να απειλήσει την εστία της Κορέας. Όσο όμως τα λεπτά κυλούσαν, οι παίκτες του Μπέντο - που παρακολουθούσε το ματς τιμωρημένος από την εξέδρα - άρχισαν να ανεβαίνουν στο χορτάρι, παίρνοντας περισσότερα ρίσκα.

Στο 67΄ο Χουάνγκ δοκίμασε την ετοιμότητα του Ντιόγο Κόστα, ο οποίος νωρίτερα είχε την απάντηση και σε προσπάθειες του Σον. Ο ηγέτης της Κορέας ωστόσο είχε υπομονή και τελικά έδωσε τη λύση στο 90΄. Από τα δικά του πόδια άλλωστε οι Ασιάτες ξεκίνησαν μια αντεπίθεση από το δικό τους μισό, με τον Σον ολοκληρώνει την κούρσα με πάσα... μισό γκολ προς τον Χουάνγκ Χι Τσαν, ο οποίος δεν λάθεψε στο τετ-α-τετ για το 2-1 στο 90+1΄.

Το ρολόι πλέον ήταν ο μοναδικός αντίπαλος της Κορέας, η οποία άντεξε έως το τέλος και λύγισε από συγκίνηση στο φινάλε στου Γκάνα - Ουρουγουάη που σφράγισε και με τη βούλα την παρουσία της στην επόμενη φάση του Μουντιάλ έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια.

MVP: Ο Σον ήταν παντού για τη Νότια Κορέα! Δραστήριος, κινητικός, μια μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία του Ντιόγο Κόστα, ο επιθετικός της Τότεναμ ολοκλήρωσε μια ηγετική εμφάνιση με κούρσα και ασίστ που θα μνημονεύονται για χρόνια πίσω στην πατρίδα του.

Στο ύψος του: Ο Βιτίνια ήταν ο κινητήριος μοχλός της Πορτογαλίας, βγάζοντας πολλές πάσες - κλειδιά που θα μπορούσαν να είχαν καταλήξει σε γκολ για τους Ίβηρες. Με το «αν» ωστόσο δεν γράφεται ιστορία, με το σύνολο του Σάντος να πληρώνει την αφλογιστία του μπροστά από την εστία.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αντόνιο Σίλβα αντιμετώπισε προβλήματα ως δίδυμο στα στόπερ παρέα με τον Πέπε, επιτρέποντας αρκετές τελικές προς την εστία του Ντιόγο Ζότα. Η προώθησή του στις καθυστερήσεις μάλιστα αποδείχθηκε καταλυτική για τη νίκη της Κορέας, με τον Σον να εκμεταλλεύεται το κενό και να κάνει την κούρσα από την οποία προήλθε το 2-1.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη φάση της ισοφάρισης της Κορέας. Ο CR7 δεν υπολόγισε καθόλου καλά την πορεία της μπάλας και ουσιαστικά έστρωσε με την πλάτη του για τον Κιμ Γιουνγκ Γουόν που τον ευχαρίστησε για το 1-1.

Το στραγάλι: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Αργεντινού Τέλο, ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει τον ρυθμό στην αναμέτρηση χωρίς να κάνει κατάχρηση καρτών. Σωστή επίσης και η απόφασή του να μην καταλογίσει πέναλτι εις βάρος του Κανσέλο στο β΄μέρος, σε μια φάση που οι Κορεάτες διαμαρτυρήθηκαν για χέρι.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Πορτογαλία δεν... φόρτσαρε ποτέ και πλήρωσε το τίμημα από την ψυχωμένη Κορέα. Αφού οι Ίβηρες απέτυχαν να τελειώσουν το ματς στα καλά τους διαστήματα, το σύνολο του Μπέντο διατήρησε ελπίδα και τελικά δικαιώθηκε έστω και την ύστατη στιγμή.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Europa: Αποχαιρέτισε με νίκη η Λίβερπουλ, φορτσάρει και για ευρωπαϊκό η Λεβερκούζεν

Europa: Αποχαιρέτισε με νίκη η Λίβερπουλ, φορτσάρει και για ευρωπαϊκό η Λεβερκούζεν

Europa: Αποχαιρέτισε με νίκη η Λίβερπουλ, φορτσάρει και για ευρωπαϊκό η Λεβερκούζεν

Πέρασε στην παράταση και περιμένει ΠΑΟΚ ή Μπριζ η Φιορεντίνα

Πέρασε στην παράταση και περιμένει ΠΑΟΚ ή Μπριζ η Φιορεντίνα

Πέρασε στην παράταση και περιμένει ΠΑΟΚ ή Μπριζ η Φιορεντίνα

Τιμωρήθηκε για ναζιστικούς χαιρετισμούς οπαδών της στο «Παρκ ντε Πρενς» η Μπαρτσελόνα

Τιμωρήθηκε για ναζιστικούς χαιρετισμούς οπαδών της στο «Παρκ ντε Πρενς» η Μπαρτσελόνα

Τιμωρήθηκε για ναζιστικούς χαιρετισμούς οπαδών της στο «Παρκ ντε Πρενς» η Μπαρτσελόνα

Αποθέωσαν τον Τούχελ για τη μεγάλη πρόκριση πρόεδρος και τεχνικός διευθυντής της Μπάγερν

Αποθέωσαν τον Τούχελ για τη μεγάλη πρόκριση πρόεδρος και τεχνικός διευθυντής της Μπάγερν

Αποθέωσαν τον Τούχελ για τη μεγάλη πρόκριση πρόεδρος και τεχνικός διευθυντής της Μπάγερν