Ακόμη πιο κοντά στον τίτλο ο ΑΠΟΕΛ!

Δημοσιεύθηκε 21.4.2024
Ακόμη πιο κοντά στον τίτλο ο ΑΠΟΕΛ!

Σπουδαία νίκη που τον φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από πέντε χρόνια πήρε ο ΑΠΟΕΛ, επικρατώντας με 2-0 του Άρη στο ΓΣΠ και κρατώντας την κορυφή, με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε!

Τσεμπάκ (8΄) και Κβιλιτάια (30΄) σκόραραν τα «χρυσά» γκολ τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι διατηρήθηκαν στο +1 από την ΑΕΚ (κέρδισε με 2-0 την Ομόνοια η οποία τέθηκε νοκ-άουτ) κι εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.

Σημειώνεται πως την επόμενη, προτελευταία αγωνιστική (28/4) ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει την Ομόνοια ως φιλοξενούμενος στο ΓΣΠ την ώρα που η ΑΕΚ θα υποδέχεται την Ανόρθωση, ενώ στο φινάλε θα φιλοξενήσει τους Λαρνακείς, σε αγώνα που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι... τελικός πρωταθλήματος.

Σε ό,τι αφορά τον Άρη, δέχθηκε τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα κι έμεινε χωρίς νίκη για έβδομο αγώνα (μαζί με τους ημιτελικούς κυπέλλου), διατηρήθηκε στους 61 βαθμούς και την τέταρτη θέση, στο -4 από την τρίτη Ομόνοια και μόλις στο +1 πλέον από την Πάφο, η οποία απειλεί να τον ρίξει πέμπτο.

Ο αγώνας

Ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε από το ξεκίνημα πιο ορεξάτος κι αφότου απείλησε για πρώτη φορά με τον Ντάλσιο (6΄) κατάφερε στο 8ο λεπτό να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Κβιλιτάια που αποκρούστηκε από τον Βανά, ο Τσεμπάκ από κοντά σούταρε στα δίχτυα για το 1-0. Ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά στο 26΄ με τον Σανέ όμως ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε στη δεύτερη καλή του φάση να διπλασιάσει τα γκολ του θέτοντας τις βάσεις για το τρίποντο. Στο 30΄, συγκεκριμένα, ο Κβιλτιάια υποδέχθηκε μια μπαλιά έξω από την περιοχή και μπαίνοντας σε αυτήν ντρίμπλαρε έξοχα τους Μουσούντα και Μπρόρσον πριν πλασάρει εύστοχα, πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό γκολ. Λίγο έλειψε οι γαλαζοκίτρινοι να σκοράρουν και στην τρίτη καλή τους φάση, όταν στο 45΄ ο Σανέ έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή στο πλασέ του Μαρκίνιος, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ακυρώθηκε γκολ του Κβιλιτάια καθώς χρησιμοποίησε το χέρι πριν σουτάρει.

Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ «άγγιξε» το τρίτο γκολ στο 56΄ όταν ο Κβιλιτάια σε εκτέλεση πέναλτι (ανατροπή του ιδίου από τον Μουσούντα) βρήκε το δοκάρι, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Τσεμπάκ στην επαναφορά! Ο Άρης είχε ευκαιρία στο 60΄ με σουτ του Γκομίς, ενώ μετά την αποβολή του Σανέ (70΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα) δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά κι ο ΑΠΟΕΛ (είχε κι άλλο ακυρωθέν γκολ για χέρι του Ντάλσιο στο 75') διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά του, πανηγυρίζοντας τη σπουδαία νίκη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

-Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

87' Ο Εφραίμ αντικαθιστά τον Εντονγκαλά.

82' Ο Τομανέ στη θέση του Κβιλιτάια.

75' Ακυρώνεται γκολ του Ντάλσιο, με υπόδειξη για χέρι.

74' Μποακί αντί Μαγιαμπέλα.

71' Βιτάλ αντί Σούσιτς, Δώνης αντί Σαρφό, Βιγιαφάνες αντί Μαρκίνιος.

70΄ Μένει με δέκα ο Άρης, αποβάλλεται ο Σανέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

69' Kίτρινη κάρτα στον Μαρκίνιος, χάνει ένα από τα ματς με Ομόνοια και ΑΕΚ.

62' Κίτρινη κάρτα στον Σούσιτς.

60' Σουτ του Γκομίς, μόλις έξω. Καλή φάση για τον Άρη.

58΄ Ο Μάτισικ αντικαθιστά τον Μουσούντα.

57' Νέα ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με πλασέ του Μαρκίνιος, έξω.

56΄ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΦΑΣΗ! Ο Κβιλιτάια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, στην επαναφορά ο Τσεπάκ βρήκε και πάλι το δοκάρι!

55΄Πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ! Μέσω on field review ο Βερίσιμο έδειξε την άσπρη βούλα για ανατροπή του Κβιλιτάια από από τον Μουσούντα!

46' Γκομίς και Σαβό στις θέσεις των Μπράουν και Μοντνόρ.

Δεύτερο ημίχρονο

45' Ακυρώνεται γκολ του ΑΠΟΕΛ για χέρι του Κβιλιτάια πριν σουτάρει.

45' Πλησιάζει στο τρίτο γκολ ο ΑΠΟΕΛ με πλασέ του Μαρκίνιος, πρόλαβε κι έδιωξε ο Σανέ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

34' Κίτρινη κάρτα στον Σανέ.

30' ΓΚΟΛ, 2-0 ο ΑΠΟΕΛ με τον Κβιλιτάια! Μόνος απέναντι σε δύο αμυντικούς, τους ντρίμπλαρε με εξαιρετικές ενέργειες και πλάσαρε εύστοχα τον Βανά διπλασιάζοντας τα γκολ της ομάδας του.

26' Τρομερή ευκαιρία για τον Άρη με τον Σανέ ο οποίος από κοντά μετά από γύρισμα του Μπένγκτσον αστόχησε.

15' Εκτέλεση φάουλ του Νίκολιτς, πάνω από τα δοκάρια.

8' ΓΚΟΛ, 1-0 ο ΑΠΟΕΛ με τον Τσεμπάκ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κβιλιτάια έπιασε την κεφαλιά, ο Βανά απέκρουσε και ο Μαροκινός από κοντά σούταρε στα δίχτυα.

6' Σουτ του Ντάλσιο, έπεσε και μάζεψε ο Βανά.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς (71΄ Βιτάλ), Πέτροβιτς, Ντβάλι, Τσεμπάκ, Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Σαρφό (71΄ Δώνης), Μαρκίνιος (71΄ Βιγιαφάνες), Εντονγκαλά (87΄ Εφραίμ), Κβιλιτάια (82΄ Τομανέ).

ΑΡΗΣ: Βανά, Σανέ, Μπρόρσον, Μουσουντά (58΄ Μάτισικ), Ουρόσεβιτς, Μπράουν (46΄ Γκομίς), Ζόκε, Νίκολιτς, Μπένγκτσον, Μαγιαμπέλα (74΄ Μποακί), Μοντνόρ (46΄ Σαβό).

ΣΚΟΡΕΡ: 8΄ Τσεμπάκ, 30΄ Κβιλιτάια / -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 62΄ Σούσιτς, 69΄ Μαρκίνιος / 34΄ Σανέ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / 70΄ Σανέ (2η κίτρινη)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Costa Verissimo Fabio Jose

Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

VAR: Kajtazovic Nejc

AVAR: Βασιλείου Αδάμος

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Αχίλλειος πτέρνα η άμυνά του

Αχίλλειος πτέρνα η άμυνά του

Αχίλλειος πτέρνα η άμυνά του

Η πρωτιά των σκόρερ είναι... για εσένα!

Η πρωτιά των σκόρερ είναι... για εσένα!

Η πρωτιά των σκόρερ είναι... για εσένα!

ΚΟΠ: Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων των προηγούμενων αγωνιστικών

ΚΟΠ: Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων των προηγούμενων αγωνιστικών

ΚΟΠ: Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων των προηγούμενων αγωνιστικών

Πιο... σοφός τη νέα σεζόν ο Σπιλέφσκι

Πιο... σοφός τη νέα σεζόν ο Σπιλέφσκι

Πιο... σοφός τη νέα σεζόν ο Σπιλέφσκι