Η απόφαση του αθλητικού δικαστή για το Απόλλων-ΑΕΛ

Δημοσιεύθηκε 14.12.2022
Η απόφαση του αθλητικού δικαστή για το Απόλλων-ΑΕΛ

Τη διεξαγωγή του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών αποφάσισε ο αθλητικός δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης για το Απόλλων-ΑΕΛ που δεν ξεκίνησε λόγω επεισοδίων των οπαδών.

Ο αθλητικός δικαστής τονίζει πως με βάσει όσα είχαν προηγηθεί, οι δύο ομάδες δεν είχαν τη δυνατότητα αποτροπής των επεισοδίων, ενώ σημειώνει πως είναι η ίδια η Αστυνομία που δήλωση αδυναμία παροχής ασφάλειας για διεξαγωγή του αγώνα.

«Θέλω να τονίσω εμφαντικά ότι κυρίαρχο στοιχείο στην κατάληξη της πιο πάνω απόφασης μου, ήταν όλα τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί (μερικές μέρες πριν τον αγώνα) και τα οποία ήταν σε πλήρη γνώση των αστυνομικών αρχών και για τα οποία τα σωματεία δεν διαθέτουν τους αναγκαίους μηχανισμούς για να ενεργούσαν ανάλογα» τονίζει ο Βρυωνίδης.

Σημειώνεται πως η απόφαση είναι εφέσιμη κι η εκτέλεσή της αναστέλλεται για οκτώ μέρες.

Ουσιαστικά, «νικητές» στη νομική μάχη αναδείχθηκαν οι γαλαζοκίτρινοι οι οποίοι αιτούνταν να κριθεί ο αγώνας στο γήπεδο, ενώ θυμίζουμε πως οι κυανόλευκοι ζητούσαν την κατακύρωση του αγώνα υπέρ τους θεωρώντας πως η μη έναρξη της αναμέτρησης ήταν ευθύνη των οπαδών της ΑΕΛ.

  • Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το σκεπτικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή

Μεταξύ άλλων ο αθλητικός δικαστής αναφέρει:

«Έχοντας όλα τα πιο πάνω υπόψη μου, θεωρώ ότι τα δυο σωματεία με όσα είχαν προηγηθεί (ανεξαρτήτως της παραβατικής συμπεριφοράς των οπαδών τους) δεν είχαν την δυνατότητα της αποτροπής των επεισοδίων και εν πάση περιπτώση είναι η ίδια η Αστυνομία που δήλωσε αδυναμία παροχής ασφάλειας προς τους διαιτητές για την διεξαγωγή του αναφερόμενου αγώνα.

Ως εκ τούτου δεν θεωρώ ότι η μη έναρξη του αγώνα οφείλεται σε υπαιτιότητα των δυο σωματείων αλλά οφείλεται καθαρά στην απόφαση των αστυνομικών αρχών να μην παράσχουν την αναγκαία ασφάλεια που απαιτείται για την διεξαγωγή του αναφερομένου ποδοσφαιρικού αγώνα.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω αναφορά και στα όσα αναφέρει επί του θέματος ο ευπαίδευτος δικηγόρος του σωματείου του Απόλλωνα ο οποίος αναλύοντας διεξοδικά όλα τα γεγονότα, θεωρεί ως αιτία της μη διεξαγωγής του αγώνα την παραβατική συμπεριφορά των φιλάθλων του σωματείου της ΑΕΛ.

Εάν κάποιος ενδιατρίψει στο φύλλο αγώνος θα διαπιστώσει ότι ο διαιτητής φέρεται να αναφέρει ότι κατά το στάδιο της λήψης της απόφασής του (κατόπιν ενημέρωσης των αστυνομικών αρχών) για οριστική αναβολής της έναρξης του αγώνα, επικαλείται παραβατική συμπεριφορά των οπαδών και των δυο ομάδων στις κερκίδες.

Όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω, αναφορικά με την τύχη του αγώνα δεν διερευνώ το θέμα της παραβατικής συμπεριφοράς των φιλάθλων η οποία αυτή είναι δεδομένη και μάλιστα θα συμφωνήσω με τον δικηγόρο του σωματείου του Απόλλωνα ότι η εν λόγω συμπεριφορά των φιλάθλων της ΑΕΛ ήταν έκδηλα μεγαλύτερη και σοβαρότερη από την συμπεριφορά των οπαδών του Απόλλωνα.

Ενόψει των πιο πάνω, έχω αποφασίσει όπως ο αναφερόμενος ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των δύο σωματείων διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα ορίσουν τα αρμόδια σώματα της ΚΟΠ.

Παράλληλα όμως, ενόψει της εν γένει συμπεριφοράς των οπαδών και των δυο ομάδων, έχω αποφασίσει όπως ο εν λόγω αγνώνας διεξαχθεί νωρίς την παρουσία Φιλάθλων των δυο ομάδων.

Η εκτέλεση της πιο πάνω απόφασης, αναστέλλεται για 8 μέρες από την επόμενη της κοινοποίησης αυτής της απόφασης στο σωματείο σας, σύμφωνα με το Αρθρο 74 (Γ) του Πειθαρχικού Κανονισμού της ΚΟΠ.

Θέλω να τονίσω εμφαντικά ότι κυρίαρχο στοιχείο στην κατάληξη της πιο πάνω απόφασης μου, ήταν όλα τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί (μερικές μέρες πριν τον αγώνα) και τα οποία ήταν σε πλήρη γνώση των αστυνομικών αρχών και για τα οποία τα σωματεία δεν διαθέτουν τους αναγκαίους μηχανισμούς για να ενεργούσαν ανάλογα.

Ως εκ τούτου είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν υπήρχε αυτό το μαρτυρικό υλικό ενώπιον μου (για γεγονότα που είχαν προηγηθεί του αγώνα), η κατάληξη μου θα ήταν εντελώς διαφορετική όσον αφορά το θέμα της υπαιτιότητας για την μη έναρξη του αγώνα».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ούτε στον καναπέ», που λέει ο λόγος

«Ούτε στον καναπέ», που λέει ο λόγος

«Ούτε στον καναπέ», που λέει ο λόγος

Μέσα από αυτή τη χρονιά να γίνουν σοφότεροι

Μέσα από αυτή τη χρονιά να γίνουν σοφότεροι

Μέσα από αυτή τη χρονιά να γίνουν σοφότεροι

ΠΑΣΠ: Η καθοριστική επέμβαση των νοσηλευτών που απέτρεψε τα χειρότερα και η απουσία πρωτοκόλλου

ΠΑΣΠ: Η καθοριστική επέμβαση των νοσηλευτών που απέτρεψε τα χειρότερα και η απουσία πρωτοκόλλου

ΠΑΣΠ: Η καθοριστική επέμβαση των νοσηλευτών που απέτρεψε τα χειρότερα και η απουσία πρωτοκόλλου

Ορισμοί διαιτητών: Ξένοι σε ΑΡΕΝΑ και ΓΣΠ, Κύπριοι στη Πάφο

Ορισμοί διαιτητών: Ξένοι σε ΑΡΕΝΑ και ΓΣΠ, Κύπριοι στη Πάφο

Ορισμοί διαιτητών: Ξένοι σε ΑΡΕΝΑ και ΓΣΠ, Κύπριοι στη Πάφο