Εμπρός Θρύλε!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 23.7.2024
Εμπρός Θρύλε!

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΑΠΟΕΛ ξεκινά απόψε (20:00) από το σπιτικό του και μπροστά στο κοινό του θέλει να κάνει το αποφασιστικό βήμα για να πάρει μακριά τη... βαλίτσα. Η Πέτροκουμπ από τη Μολδαβία είναι το πρώτο εμπόδιο, στο πλαίσιο του β΄ προκριματικού γύρου του Champions League, και οι γαλαζοκίτρινοι μπαίνουν με την ετικέτα του φαβορί σε αυτή τη σειρά των παιχνιδιών. Επιβάλλεται όμως να το αποδείξουν και στον αγωνιστικό χώρο και να βάλουν τις βάσεις για να συνεχίσουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, «κλειδώνοντας» παράλληλα και θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο αφού με πρόκριση επί της Πετροκούμπ θα έχουν εισέλθει σε αυτό του Conference.

Οι Μολδαβοί δεν είναι ομάδα για υποτίμηση. Έριξαν εκτός την Ορντάμπασι από το Καζακστάν, ενώ πέρσι εκτόπισαν από την κορυφή τη Σερίφ Τίρασπολ και κατέκτησαν και το κύπελλο. To γεγονός ότι έχουν να χάσουν από τον Σεπτέμβριο του 2023, μετρώντας αήττητο σερί 32 αγώνων (21 νίκες, 11 ισοπαλίες), δείχνει πως είναι ένας δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος.

«Θα πάμε επιθετικά...»

Ο Νταβίντ Γκαγιέγο στάθηκε στις δυνατότητες της δικής του ομάδας ενόψει της αποψινής αναμέτρησης. Ο Ισπανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου σημείωσε πως είναι πανέτοιμοι όλοι και εμφανίστηκε ενθουσιασμένος, λέγοντας πως: «Το ότι παίζουμε εντός έδρας το πρώτο παιχνίδι με κάνει ακόμη πιο ενθουσιασμένο». Για να σχολιάσει επίσης: «Ξέρουμε ότι ασκούν μεγάλη πίεση, ξέρουμε το σύστημά τους, για αυτό θα παίξουμε κάτω από πίεση επειδή ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι, όμως μπορούμε να νικήσουμε. Πρέπει να δώσουμε σημασία σε αυτό που θα κάνουμε εμείς. Μελετήσαμε την αμυντική φάση, θα είναι και η επίθεσή μας δυνατή. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να ξέρουμε τι κάνουμε εμείς, όχι απλά να βλέπουμε τον αντίπαλο». Επιπλέον πρόσθεσε: «Αυτό που νιώθω είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι πολύ πιο μεγάλος ως ομάδα. Είναι η ίδια ιδέα ότι είμαστε το ίδιο δυνατοί. Θα πάμε επιθετικά για να πάρουμε τη νίκη που θέλουμε κι έχω αυτοπεποίθηση για αυτό. Η ιδέα είναι ξεκάθαρη, να έχει η ομάδα τόση αυτοπεποίθηση ώστε ανεξαρτήτως αντιπάλου και γηπέδου να πηγαίνουμε για να παίζουμε. Αυτό που ζητώ είναι οι οπαδοί να είναι δίπλα μας και θα μπορέσουμε να καταφέρουμε τα πάντα. Πιστεύω ότι μαζί τους μπορούμε».

Πολλά τα ερωτηματικά

Είναι πολλά τα ερωτηματικά σχετικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Nταβίντ Γκαγιέγο στον αποψινό αγώνα. Το πρώτο, μεγάλο ερωτηματικό, αφορά τη θέση του τερματοφύλακα με τον Χριστοδούλου να είναι το φαβορί, καθώς ο Μπέλετς έχασε όλη σχεδόν την προετοιμασία. Από εκεί και πέρα, τη θέση του Ντβάλι αναμένεται να πάρει ο Σιπριάνο, ενώ ο Γκαγιέγο σημείωσε πως ο Κονσταντίνοφ είναι έτοιμος και άρα θα ξεκινήσει βασικός. Ξεκαθάρισε επίσης πως οι Μάγιερ και Ελ Αραμπί δεν είναι έτοιμοι να παίξουν βασικοί, ενώ ο Ντβάλι θα μείνει εκτός. Αναλυτικά οι προβλέψεις μας: Χριστοδούλου ή Μπέλετς, Σούσιτς, Κιντίγια, Σιπριάνο, Πέτροβιτς, Τεχέρα, Σαρφό, Κονσταντίνοφ, Μαρκίνιος, Ντράζιτς, Δώνης ή Εντονγκαλά.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πίτσι ο 17ος για φέτος

Πίτσι ο 17ος για φέτος

Πίτσι ο 17ος για φέτος

Έκανε το μπαμ με Πίτσι ο ΑΠΟΕΛ

Έκανε το μπαμ με Πίτσι ο ΑΠΟΕΛ

Έκανε το μπαμ με Πίτσι ο ΑΠΟΕΛ

Το λίφτινγκ στο γαλαζοκίτρινο ρόστερ, τα... τρεχάματα και το ερώτημα που θα απαντήσει ο χρόνος

Το λίφτινγκ στο γαλαζοκίτρινο ρόστερ, τα... τρεχάματα και το ερώτημα που θα απαντήσει ο χρόνος

Το λίφτινγκ στο γαλαζοκίτρινο ρόστερ, τα... τρεχάματα και το ερώτημα που θα απαντήσει ο χρόνος

«Έκοψε» τον Σατσιά ο Τιμούρ

«Έκοψε» τον Σατσιά ο Τιμούρ

«Έκοψε» τον Σατσιά ο Τιμούρ