Ανοικτή επιστολή σε Πουλλαΐδη - σωματείο: «Έφτασε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα»

Δημοσιεύθηκε 1.6.2024
Ανοικτή επιστολή σε Πουλλαΐδη - σωματείο: «Έφτασε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα»

Ανοιχτή επιστολή προς το σωματείο και τον Χρήστο Πουλλαΐδη απέστειλαν 65 μέλη. Διαβάστε αναλυτικά:

Κύριοι,

ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΟΙΚ. ΠΟΥΛΛΑΪΔΗ ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Σε σχέση με όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στον αγαπημένο μας Σύλλογο και με μοναδικό γνώμονα το καλό του οικοδομήματος της Ανόρθωσης μας, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη την παρούσα επιστολή, η οποία συνυπογράφεται από 65 μέλη του Σωματείου μας. Για σκοπούς προσωπικών δεδομένων η λίστα με τον αριθμό των συνυπογραφόντων μελών θα κοινοποιηθεί μόνο προς το Δ.Σ. του Συλλόγου με την προϋπόθεση ότι το αίτημα θα υιοθετηθεί από εσάς.

Έχοντας διαβάσει και αναλύσει την ανοιχτή επιστολή του κ. Χρήστου Πουλλαΐδη ημερομηνίας 29.05.2024, δηλώνουμε ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου ώστε ο ιστορικός μας Σύλλογος να γυρίσει σελίδα. Είναι διαπίστωσή μας και οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι στην ανοιχτή επιστολή του κ. Πουλλαΐδη, ατυχώς γίνεται αναφορά σε μειοψηφία ατόμων που καταψήφισαν την τελευταία πρόταση για μεταβίβαση των μετοχών, καθώς περίπου το 70% καταψήφισε την εν λόγω πρόταση. Είναι ανάγκη να γίνει η ως άνω διαπίστωση, καθώς, έχοντας δημόσιο λόγο οφείλουμε -όλοι- να είμαστε προσεχτικοί και να μην εμπαίζουμε την κοινή γνώμη διαστρεβλώνοντας γεγονότα, καταγεγραμμένα εις τα πρακτικά της Συνέλευσης.

Δεν θα εισέλθουμε σε περαιτέρω ανάλυση της καταψήφισης της πρότασης καθώς αυτό αφορά μόνο το οικοδόμημα της Ανόρθωσης και κυριότερα δεν θα αναφερθούμε αριθμητικά σε πόσες προτάσεις και με τι περιεχόμενο είχαν προηγηθεί έτσι ώστε να φτάσουμε στην σημερινή.

Μέσα από ώριμη συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και ιδιαίτερη μελέτη όλων όσων έχουν προηγηθεί, για να μπει επιτέλους ένα τέλος στο περιβόητο – δυστυχώς – θέμα των μετοχών, μεταξύ πολλών εισηγήσεων, καταλήγουμε και διατυπώνουμε πιο κάτω επιγραμματικά τους όρους, η συμπερίληψη των οποίων και σε πλήρη συνάρτηση με τους όρους που περιέχονται στην ανοιχτή επιστολή του κ. Πουλλαΐδη, θεωρούμε ότι πλειοψηφία της επερχόμενης Γ.Σ. θα υπερψηφίσει την πρότασή μας.

Ευσεβάστως εισηγούμαστε, και επιγραμματικά αναφέρουμε:

  1. Παράδοση στον Σύλλογο ΟΛΩΝ των μετοχών (συμπεριλαμβανομένων και των “champions shares”) έναντι τιμήματος €1 (ΕΥΡΩ 1).
  2. Άμεση λογιστική διαγραφή από τα βιβλία τόσο της εταιρείας όσο και του Σωματείου του συνολικού ποσού των €8.200.000 (ΕΥΡΩ ΟΚΤΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ).
  3. Να διαγραφεί ο όρος στο σημείο 4.2.2 από την συμφωνία για μεταβίβαση των μετοχών που παρουσιάστηκε στην Γ.Σ., που σε αδρές γραμμές αναφέρει ότι με την υπογραφή της, ο Σύλλογος δεν επιθυμεί να προβεί σε οποιοδήποτε έλεγχο (due diligence). Όχι επιθυμούμε μόνο να αφαιρεθεί, απαιτούμε μάλιστα όπως ο Σύλλογος προβεί σε κανονικό έλεγχο και να μας παρουσιάσει εμπεριστατωμένα όλα όσα έχουμε να επωμιστούμε, ιδιαίτερα οφειλές προς τρίτους, με πλήρη ανάλυση και ει δυνατόν προσκόμιση τέτοιων συμφωνιών και/ή τιμολογίων και/ή οποιονδήποτε τέτοιων εγγράφων που να αποδεικνύουν τέτοιες οφειλές. Ο έλεγχος αυτός να ολοκληρωθεί μέχρι 31.12.2024.
  4. H συμφωνία διαχείρισης θα είναι ενδεικτικά για ένα (1) χρόνο, άνευ όρων, απλά για σκοπούς σύμβασης και άλλων συναφών ζητημάτων. Δικαίωμα για αλλαγή, τροποποίηση και/ή άλλη ενέργεια περί της συμφωνίας διαχείρισης, θα παρέχεται μόνον από την εκάστοτε Γ.Σ. που θα συζητήσει τέτοια, όποτε το αποφασίσει ο Σύλλογος σε σχέση με τον όποιο ενδιαφερόμενο για την εταιρεία. Νοείται ότι πλέον ο Σύλλογος θα παραμένει πάντα ως μεγαλομέτοχος. Να προσθέσουμε επίσης ότι καμία προηγούμενη συμφωνία δεν υφίσταται πλέον με καμιά τροποποιητική.
  5. Καταβολή από την οικογένεια Πουλλαΐδη προς τον Σύλλογο του ποσού της τάξεως του €1.000.000 (ΕΥΡΩ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ), ποσό το οποίο προκύπτει από την 10χρονη χρήση των εγκαταστάσεων βάση της αρχικής συμφωνίας, ποσό που θα είχε χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση του γηπέδου, πράγμα που δεν έγινε με την ιστορία πως εξελίχθηκε να είναι πλέον γνωστή. Το ποσό αυτό «ισοφαρίζει» σχεδόν και τις άμεσες ανάγκες των κριτηρίων Ιουνίου και θα πρέπει να καταβληθεί εντός πέντε (5) ημερών από την υπογραφή αποδοχής. Σε αντίθετη περίπτωση η αποδοχή της Γ.Σ. για μεταβίβαση θα θεωρείται άκυρη.
  6. Καταβολή από την οικογένεια Πουλλαΐδη προς τον Σύλλογο του ποσού της τάξεως του €1.000.000 (ΕΥΡΩ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ), σε πέντε (5) ισόποσες μηνιαίες δόσεις των €200.000 (ΕΥΡΩ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) έκαστη, με αρχική ημερομηνία την 1ην Αυγούστου 2024 και έπειτα μέχρι και την τελευταία δόση κατά την 1ην Δεκεμβρίου 2024. Το ποσό αυτό αναλογεί στα κριτήρια Δεκεμβρίου 2023 και Μαρτίου 2024 τα οποία πληρώσαμε προ εισπράττοντας μελλοντικά έσοδα από χορηγικές συμφωνίες, εισιτήρια διαρκείας και τηλεοπτικά τα οποία δυσχεραίνουν το έργο για την επόμενη μέρα της ομάδας. Αυτά τα κριτήρια εμπίπτουν σε προηγούμενες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και προπονητών κατά την θητεία του ίδιου. Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την εύρυθμη λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος αφού όπως προαναφέραμε έχουν προ εισπραχθεί μεγάλα ποσά.

Σε αυτό το σημείο, παραθέτουμε απόσπασμα από την ανοιχτή επιστολή του κ. Πουλλαΐδη ημερ. 29.05.2024:

“Είμαστε όλοι Ανορθωσιάτες. Μας ενώνει όλους η κοινή αγάπη για την Ανόρθωση μας, για την Αμμόχωστο μας! Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να σταθούμε, όχι ο ένας απέναντι στον άλλο, αλλά ο ένας δίπλα στον άλλο;”

Περαιτέρω, κύριοι του Δ.Σ. του Συλλόγου, έφτασε η ώρα να αντιληφθείτε ότι οφείλετε να υπερασπίζεστε τα συμφέροντα της Ανόρθωσης, πρώτα και πάνω απ’ όλα αλλά και εσείς κ. Πουλλαΐδη ότι η Ανόρθωση δεν θα ορθοποδήσει ανταλλάσσοντας επιστολές σωρηδόν για συμφωνίες και όρους μετά από δέκα (10) χρόνια μιας αποτυχημένης και χρεοκοπημένης εταιρείας.

Θέτουμε την παραπάνω πρόταση θεωρώντας την καταρχάς ΔΙΚΑΙΗ προς τον Σύλλογο μας και τα μέλη να συναινέσουν ώστε να πάρει ο Σύλλογος την νομική ευθύνη της εν λόγω εταιρείας, γιατί περί αυτού ο λόγος, είναι να ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματα και να πάρετε ο καθένας την πορεία εξόδου με τον τρόπο που τον επιθυμείτε. Μάλιστα στο σημείο αυτό αν η όλη διαδικασία προχωρήσει με πλήρη αποδοχή θα εισηγηθούμε όπως μετά και την τελευταία 5η δόση τον Δεκέμβριο του 2024, όπως δοθεί και ο τίτλος του επίτιμου προέδρου στον κ. Πουλλαΐδη ώστε αυτή η εποχή να κλείσει με θετική προσέγγιση στο ξεκίνημα μιας νέας.

Σε περίπτωση που δεν εισακουστεί η πρόταση των μελών του Συλλόγου από το Δ.Σ. σε πρώτη φάση και εάν δεν γίνει αποδεκτή από την πλευρά του κ. Πουλλαΐδη, άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση τότε πραγματικά ανησυχούμε πως θα βοηθήσει πρακτικά το οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα προκυψει με μιαν απλή αποδοχή της ευθύνης της εταιρείας χωρίς ουσιαστικά λεφτά που θα εισρεύσουν στα ταμεία του Συλλόγου. Υπάρχει πάντα και η επιλογή όπως συνεχίσουμε να είμαστε ξανά ο Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου (ότι ισχύει σήμερα 01/06/2024) χωρίς καμία εμπλοκή με την εταιρεία.

Υ.Σ. Να σημειώσουμε ότι στο Δ.Σ. θα σταλεί και η τροποποιημένη συμφωνία αποδοχής βάση των παραπάνω αλλά και ενδεικτική συμφωνία διαχείρισης ενός χρόνου στην περίπτωση που τόσο το Δ.Σ. υιοθετήσει την θέση των μελών όσο και η πλευρά του κ. Πουλλαΐδη την κάνει αποδεκτή πριν την Γ.Σ. Να σημειώσουμε επίσης ότι καμία συμφωνία διαχείρισης δεν παρουσιάστηκε καν στην προηγούμενη Γ.Σ. και οφείλουμε να το αναφέρουμε.

Με εκτίμηση,

Μέλη του Συλλόγου Ανόρθωσις Αμμοχώστου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Καλύπτει την προετοιμασία της Ανόρθωσης η Cablenet

Καλύπτει την προετοιμασία της Ανόρθωσης η Cablenet

Καλύπτει την προετοιμασία της Ανόρθωσης η Cablenet

Ανόρθωση: Άλλη μία μεγάλη εισφορά!

Ανόρθωση: Άλλη μία μεγάλη εισφορά!

Ανόρθωση: Άλλη μία μεγάλη εισφορά!

Κοντά σε Ζίβκοβιτς η Ανόρθωση

Κοντά σε Ζίβκοβιτς η Ανόρθωση

Κοντά σε Ζίβκοβιτς η Ανόρθωση

Μεγάλες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Μεγάλες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Μεγάλες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου