Έχει την εκτίμηση του κόσμου

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 13.3.2024
Έχει την εκτίμηση του κόσμου

Το τάιμινγκ της απομάκρυνσης του Νταβίντ Γκαγιέγο από τον πάγκο της Ανόρθωσης αφήνει σκιές. Το ότι η απόφαση για το «διαζύγιο» με τον Ισπανό προπονητή πάρθηκε την επομένη των δηλώσεών του περί του οικονομικού προβλήματος και πώς αυτό επηρεάζει αγωνιστικά την ομάδα, καθώς και λίγες μόνο ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Ανδρέα Σάντη στην οποία κλήθηκε να λογοδοτήσει για όσα είπε, αναπόφευκτα συνδέει τα δύο γεγονότα. Και όσο και αν από τη διοίκηση της ομάδας της Αμμοχώστου τονίζουν πως οι επίμαχες δηλώσεις του δεν έπαιξαν ρόλο στην απόφαση και ότι αυτή πάρθηκε αποκλειστικά με γνώμονα την κακή πορεία της ομάδας, ο κόσμος δεν πείθεται από αυτό.

Μάλιστα, πολλοί οπαδοί των κυανολεύκων, ενδεχομένως η πλειοψηφία, διαφωνούν με την απόφαση για λύση της συνεργασίας με τον Γκαγιέγο. Αναγνωρίζουν πως έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην πτωτική πορεία και την απώλεια όλων των στόχων της ομάδας (δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να μην έχει ως προπονητής), όμως, την ίδια ώρα, αναγνωρίζουν και ότι είναι αυτός ο οποίος τους έκανε να ονειρευτούν. Κανείς δεν περίμενε πριν το ξεκίνημα της σεζόν ότι η Ανόρθωση θα ήταν μέχρι τα μέσα του πρωταθλήματος διεκδικήτρια του τίτλου και ότι Γενάρη θα έπαιζε ντέρμπι κορυφής. Εδώ πολλοί είχαν αμφιβολίες, το καλοκαίρι, για το κατά πόσον η ομάδα θα ήταν ανταγωνιστική και αν θα έπαιζε στο πρώτο γκρουπ ή όχι...

Ο Γκαγιέγο είναι αυτός ο οποίος έστρωσε μια εξαιρετική -για ένα τρίμηνο- ομάδα η οποία κόντρα στις προσδοκίες έπαιξε για ένα διάστημα το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Κι αυτό το πέτυχε όχι με ένα ρόστερ γεμάτο αστέρια, αλλά καταφέρνοντας να πάρει το μάξιμουμ από πολλούς ποδοσφαιριστές του, ορισμένοι εκ των οποίων αρχικά δεν γέμιζαν το μάτι. Καστέλ, Γκασαμά, ο άτυχος Γκαρθία, ο Μαρμούκ, είναι μόνο κάποιοι από τους παίχτες των οποίων η μεταγραφή δεν έγινε δεκτή με πολλή θέρμη από τον κόσμο, όμως ο Ισπανός μπόρεσε να τους μετατρέψει σε κομβικά γρανάζια για τη μηχανή του, ενώ κατάφερε επίσης να... μεταλλάξει, για κάποιο διάστημα, τους κάκιστους πέρσι (και εκτός πλάνων αρχικά) Γουαρίς-Φερέιρα, έστω και αν το καλό φεγγάρι τους δεν κράτησε για πολύ. Επιπροσθέτως, η πτωτική πορεία της Ανόρθωσης ξεκίνησε όταν άρχισαν οι μαζεμένοι τραυματισμοί. Περισσότερο απ' όλους στοίχισε αυτός του Γκερέρο (ήταν ο κορυφαίος παίχτης της ομάδας), μεγάλες απώλειες ήταν και αυτές των Φερέρ-Γκαρθία, ενώ πέραν αυτών, για ένα διάστημα ο Γκαγιέγο είχε να διαχειριστεί 7-10 απουσίες ανά παιχνίδι! Έχει, σαφώς, και ο ίδιος τις ευθύνες του (και δεν είναι λίγες) για την κακή πορεία του τελευταίου διμήνου. Κυρίως, τον «έκαψε» το ότι εδώ και καιρό δεν έβρισκε τρόπο να βάλει φρένο στον κατήφορο, μετρώντας μέσα στο 2024 μόνο τέσσερα τρίποντα και επτά ήττες σε σύνολο 13 αγώνων πρωταθλήματος. Ωστόσο, είχε προλάβει από πολύ νωρίς να αγαπηθεί από τον κόσμο (σε χρόνο... ρεκόρ τον χαρακτήρισαν «professor») και φεύγει έχοντας την εκτίμησή του.

Ψάχνει τον επόμενο ο Πριέτο

Η λύση για την αντικατάσταση του Νταβίντ Γκαγιέγο έρχεται προσωρινά εκ των έσω, με τον Γιάννο Οκκά να αναλαμβάνει από σήμερα και μέχρι το τέλος της σεζόν τις προπονήσεις της Ανόρθωσης. Την ίδια ώρα, όμως, ο Αντόνιο Πριέτο αρχίζει το ψάξιμο για τον προπονητή της επόμενης χρονιάς. Το ιδανικό θα είναι ο Ισπανός να καταλήξει σχετικά σύντομα στον αντικαταστάτη του συμπατριώτη του, ώστε ο εκλεκτός να έχει τον χρόνο να αξιολογήσει το ρόστερ στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς και να σχηματίσει πλήρη άποψη για την ομάδα ενόψει του προγραμματισμού για τη νέα σεζόν.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
BINTEO: Τα στιγμιότυπα που διαμόρφωσαν... δεδομένα στο πρωτάθλημα

BINTEO: Τα στιγμιότυπα που διαμόρφωσαν... δεδομένα στο πρωτάθλημα

BINTEO: Τα στιγμιότυπα που διαμόρφωσαν... δεδομένα στο πρωτάθλημα

«Υπήρχε και θα υπάρχει για πάντα η Ανόρθωση»

«Υπήρχε και θα υπάρχει για πάντα η Ανόρθωση»

«Υπήρχε και θα υπάρχει για πάντα η Ανόρθωση»

«Η Ανόρθωση δεν θα υποκλιθεί σε κανέναν…»

«Η Ανόρθωση δεν θα υποκλιθεί σε κανέναν…»

«Η Ανόρθωση δεν θα υποκλιθεί σε κανέναν…»

Έβγαλε τα... μάτια της η ΑΕΚ και σοκαρίστηκε στο 90+2΄!

Έβγαλε τα... μάτια της η ΑΕΚ και σοκαρίστηκε στο 90+2΄!

Έβγαλε τα... μάτια της η ΑΕΚ και σοκαρίστηκε στο 90+2΄!