Σάντης: «Δεν υπάρχουν παρατάξεις στην Ανόρθωση, έχουμε την ίδια ομάδα αίματος»

Δημοσιεύθηκε 29.1.2023
Σάντης: «Δεν υπάρχουν παρατάξεις στην Ανόρθωση, έχουμε την ίδια ομάδα αίματος»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Goal 'n Roll» της Cytavision ήταν το βράδυ της Κυριακής (29/1) ο Ανδρέας Σάντης.

Ο νέος πρόεδρος της Ανόρθωσης μίλησε για τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να βγει μπροστά, για την πορεία της ομάδας, τον αθλητικό διευθυντή Αντόνιο Πριέτο, για τον μεγαλομέτοχο Χρήστο Πουλλαΐδη και αρκετά άλλα.

Αναλυτικά οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του...

«Μπήκα στην Ανόρθωση το 1995/96. Ήμουν στα διοικητικά συμβούλια, ξεκίνησα επί Κίκη Κωνσταντίνου, Κυριάκο Θεοχάρους, Ανδρέα Παντελή, μετά ήμουν στην ΚΟΠ εκπρόσωπος».

Γιατί επιστρέφει: «Τα δεδομένα της Ανόρθωσης ήταν τέτοια που όταν έγινε η επαφή με τον κ. Πουλλαΐδη που αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεδρία, όταν έγινε η επαφή, μάθαμε όλοι μας να είμαστε πολύ καλοί στην κριτική, θεώρησα ότι ήταν υποχρέωση μου αντιλαμβανόμενος τα δεδομένα της στιγμής, δεν είχα ενδοιασμό, πολύ συνειδητοποιημένος για το πού πήγαινα, ξέρω το ποδόσφαιρο, ξέρω την Ανόρθωση. Η Ανόρθωση είναι πολύ διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Κύπρο, πρεσβεύει πολύ μεγαλύτερα και βαθύτερα ιδεώδη. Το θεώρησα υποχρέωση. Αν δεν κρατηθεί η Ανόρθωση και τα άλλα προσφυγικά σωματεία ψηλά να ξέρετε ότι με την πάροδο του χρόνου θα τα ξεχάσουμε όλα. Η Ανόρθωση είναι ό,τι πιο πολύτιμο φέραμε από την Αμμόχωστο, το λιγότερο που μπορούσα να κάνω είναι να δηλώσω παρών, όπως έκανα κι εγώ κι όλοι οι συνεργάτες μου στο διοικητικό συμβούλιο. Είναι τιμή να ηγείσαι μιας ομάδας όπως η Ανόρθωση. Είμαι συνειδητοποιημένος. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναμειγνύομαι».

Για το ότι είπε θα είναι πρόεδρος 24/24 κι αν σταμάτησε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες: «Έχω επαναδιοργανώσει τις δουλειές μου. Το ότι είμαι συνειδητοποιημένος τα περιλαμβάνει όλα. Πρέπει να αφιερώσεις πάρα πολύ χρόνο. Έχω μεταφέρει τον εαυτό μου στα γραφεία της Ανόρθωσης, έχω πει ότι αναλαμβάνω και προσωπικά με την ομάδα που δημιουργείται την ποδοσφαιρική ομάδα, θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να φέρουμε την Ανόρθωση όχι εκεί που της αξίζει, η Ανόρθωση πρέπει να μεγαλουργεί, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αν με ρωτήσετε 200 ερωτήσεις σε αυτό το θέμα θα πάρετε την ίδια απάντηση».

Για το ότι ανέλαβε από την πρώτη μέρα το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Ήθελα να έχω άμεση επαφή, να είναι κάτω από τον δικό μου έλεγχο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δημιουργείται μια ομάδα με τον αθλητικό διευθυντή Αντόνιο Πριέτο και παλαίμαχους, ώστε να δημιουργήσουμε όλες τις προϋποθέσεις ώστε να ανακάμψει η ομάδα».

Για τα καθήκοντα του Πριέτο: «Ό,τι προνοεί η συγκεκριμένη θέση. Είναι σε άμεση επαφή κι επικοινωνία μαζί μου, παρακολουθεί όλες τις προπονήσεις, ετοιμάζει αναλύσεις και δεδομένα που έχουν σχέση με τη ομάδα και τους ποδοσφαιριστές».

Για το αν ο Πριέτο είναι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος: «Δεν θα κολλήσουμε στους τίτλους».

Για το αν ο Πριέτο θα ετοιμάσει έκθεση για την αναδιοργάνωση ενόψει της νέας σεζόν: «Μου την έδωσε εμένα και μένει μέχρι εκεί».

Είναι πλήρης αναδιοργάνωση; «Μένει μέχρι εκεί».

Για το ότι ο Πουλλαΐδης είπε ότι θα μείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς και για τη συνέχεια: «Δεν είπε κάτι τέτοιο. Αλλά να ξεκαθαρίσω, δεν μπορεί η Ανόρθωση να περιμένει ότι ο κ. Πουλλαΐδης κάθεται πίσω από ένα γραφείο, πατάει ένα κουμπί κι έρχονται τα λεφτά που χρειάζονται. Δεν το εννοούσε αυτό και δεν ισχύει αυτό. Πρέπει να δημιουργήσουμε νέους πόρους, να βρούμε λεφτά για να μην έχουμε ελλείμματα».

Για την ανησυχία του κόσμου ενόψει καλοκαιριού αν φύγει ο Πουλλαΐδης: «Η ανησυχία του κόσμου είναι να δει την ομάδα του... πάντα βιαζόμαστε, θέλουμε να τα βάλoυμε όλα σε ένα πιάτο και στο τέλος να μην καταφέρουμε τίποτα. Βάλαμε προτεραιότητες, τώρα μας ανησυχεί η άμεση ανάκαμψη της ομάδας, σίγουρα ταυτόχρονα γίνονται ενέργειες για το καλοκαίρι αλλά προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χρονιά. Θα παίξουμε στο δεύτερο γκρουπ, θέλουμε να κερδίζουμε όλους τους αγώνες, είναι υποχρέωση, είμαστε στο κύπελλο, θέλουμε να το κατακτήσουμε και να πάμε Ευρώπη. Αυτή είναι η ανησυχία τώρα. Για το καλοκαίρι δεν θα δούμε από τώρα τι θα γίνει».

«Η Ανόρθωση δεν θα κινδυνεύσει, είναι πολύ μεγάλη ομάδα για να κινδυνεύσει. Οι παίκτες και όσοι αποτελούν το ποδοσφαιρικό τμήμα το ξέρουν και το συνειδητοποιούν. Δεν θα αφήσουμε το παραμικρό στην τύχη, ό,τι χρειαστεί για να έχει η ομάδα επιτυχίες θα γίνει. Αντιλαμβάνεστε είναι ποδόσφαιρο, υπάρχουν επιτυχίες και αποτυχίες, η Ανόρθωση θέλει να κερδίζει κάθε αγώνα».

Για το σενάριο να μην πάρει το κύπελλο κι αν θα 'ναι αποτυχημένη η χρονιά: «Εννοείται. Μίλησα με τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Θεωρώ ότι αντιλήφθηκαν το μερίδιο ευθύνης τους και το τι σημαίνει Ανόρθωση. Τους είπα ότι η σεζόν ξεκινά τώρα, το παρελθόν δεν μπορούμε να το ξεγράψουμε αλλά μπορούμε να καθορίσουμε το παρόν και το μέλλον, άρα αν κερδίσουμε όλους τους αγώνες σημαίνει κερδίζουμε το κύπελλο και πάμε Ευρώπη».

Για τους παλαίμαχους που απαρτίζουν την επιτροπή με Πριέτο: «Νίκος Νικολάου και Πανίκος Πούνας. Μιλήσαμε, είναι παιδιά που προσέφεραν πάρα πολλά στην Ανόρθωση, την αγαπούν».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ανόρθωσης κι αν είναι η εσωστρέφεια και οι διάφορες παρατάξεις: «Στην Ανόρθωση δεν υπάρχουν παρατάξεις. Είμαστε όλοι αδέλφια. Έχουμε την ίδια ομάδα αίματος, την Ανόρθωση κι είναι υπεράνω όλων. Το εγώ παραμερίζεται, όχι προσωρινά, παραμερίζεται. Αυτό είναι που μετράει. Δεν υπάρχει πρόβλημα που θα μείνει κάτω από το χαλί. Δεν λέω ότι είναι αγγελικά πλασμένα, υπάρχουν θέματα και θα τα λύσουμε με καλή διάθεση. Ναι διαπίστωσα πως υπάρχει καλή πρόθεση».

«Οποιοδήποτε θέμα υπάρχει θα λυθεί. Αν υπονοείτε ότι υπάρχει πρόβλημα σωματείου κι εταιρείας σας λέω θα επιλυθούν. Κάναμε τις πρώτες επικοινωνίες, με τον κ. Χαμπουλλά γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια, εγώ τον πήρα στην Ανόρθωση».

Για τον Λάζαρο: «Είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Ένας ποδοσφαιριστής με τεράστια ιστορία. Ήρθε στην Ανόρθωση, πρόσφερε, πήρε, δεν θα μπω σε αυτό το θέμα, δεν θεωρώ ότι κάποια πράγματα είναι θέματα που πρέπει να συζητούμε και να αναλύουμε δημοσίως. Προτεραιόττηα είναι η ομάδα πάνω από όλα είναι το εμείς και όχι το εγώ».

Για αποζημιώσεις σε Λάρκου, Δαμιανού, προπονητές: «Μα οι αποζημιώσεις είναι συγκεκριμένες διαδικασίες. Αν δεν μπορέσεις να βρεις διακανονισμό έχει ο παραπονούμενος συγκεκριμένη διαδικασία να ακολουθήσει. Δεν βλέπω την ίδια ζέση για άλλες ομάδες, σας παρακαλώ και σας προκαλώ να κάνετε έρευνα πόσες ομάδες έχουν θέματα. Παρόμοιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε παντού».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η Bundesliga πανηγυρίζει τον αποκλεισμό Σίτι και Άρσεναλ και η Τότεναμ υποστηρίζει την Άστον Βίλα

Η Bundesliga πανηγυρίζει τον αποκλεισμό Σίτι και Άρσεναλ και η Τότεναμ υποστηρίζει την Άστον Βίλα

Η Bundesliga πανηγυρίζει τον αποκλεισμό Σίτι και Άρσεναλ και η Τότεναμ υποστηρίζει την Άστον Βίλα

Τέσσερις μήνες μετά την ανανέωση, αποχωρεί ο Τεχέρα

Τέσσερις μήνες μετά την ανανέωση, αποχωρεί ο Τεχέρα

Τέσσερις μήνες μετά την ανανέωση, αποχωρεί ο Τεχέρα

Γιατί παραιτήθηκε ο Σάντης και πώς έχει η κατάσταση στην Ανόρθωση - «Εγώ δεν μπορώ άλλο»

Γιατί παραιτήθηκε ο Σάντης και πώς έχει η κατάσταση στην Ανόρθωση - «Εγώ δεν μπορώ άλλο»

Γιατί παραιτήθηκε ο Σάντης και πώς έχει η κατάσταση στην Ανόρθωση - «Εγώ δεν μπορώ άλλο»

O «Καραβίδας» που λυπήθηκε τον Άρη, σχολίασε Ανόρθωση, Παπασταύρου και Πάφου

O «Καραβίδας» που λυπήθηκε τον Άρη, σχολίασε Ανόρθωση, Παπασταύρου και Πάφου

O «Καραβίδας» που λυπήθηκε τον Άρη, σχολίασε Ανόρθωση, Παπασταύρου και Πάφου