Είπε «καλησπέρα σας» στο έκτο η Ανόρθωση

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 10.9.2022
Είπε «καλησπέρα σας» στο έκτο η Ανόρθωση

Μετά από πέντε ημίχρονα στα οποία ήταν σε κάποια κακή και σε κάποια μέτρια, η Ανόρθωση κατάφερε... στο έκτο της σεζόν, να δείξει για πρώτη φορά στοιχεία από τις πραγματικές της δυνατότητες.

Στη νίκη με 2-0 επί της Καρμιώτισσας, με την οποία επέστρεψε στα τρίποντα και πήρε το δεύτερο της διπλό σε ισάριθμες απόπειρες, η ομάδα της Αμμοχώστου είχε και πάλι δύο πρόσωπα, με τη διαφορά πως αυτή τη φορά το... καλύτερο της ημίχρονο δεν ήταν μέτριο, αλλά πολύ καλό.

Μετά το πρώτο μέρος στο οποίο παρότι προηγήθηκε, προβλημάτισε (ξανά) τον κόσμο της με την εμφάνισή της, η «Κυρία» ανέβασε στροφές στο δεύτερο κι έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Πέραν του ότι δεν κινδύνεψε (εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο στο οποίο η Καρμιώτισσα έφτασε αρκετές φορές απειλητικά στην περιοχή της), βρήκε για πρώτη φορά στη σεζόν μαζεμένες ευκαιρίες και θα μπορούσε να φτάσει σε μια ευρεία νίκη.

Οι παίκτες του Ντάρκο Μίλανιτς παρουσιάστηκαν στο β' μέρος με πάθος, ζωντάνια, ενέργεια, έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, έβαζαν τα... πόδια τους στη φωτιά, είχαν αυτοματισμούς και ακόμη και μετά το δεύτερο γκολ το οποίο ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς, άσκησαν πίεση για να σκοράρουν κι άλλα. Και ναι μεν η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν ενδείκνυται για να βγουν απόλυτα συμπεράσματα όμως αν μη τι άλλο η Ανόρθωση έδειξε στοιχεία που άρεσαν πολύ στον κόσμο της ο οποίος ικανοποιήθηκε για πρώτη φορά με αυτά που είδε.

Πέραν από τη γενικότερη εικόνα της στην επανάληψη η ομάδα της Αμμοχώστου έχει αρκετά θετικά να κρατήσει, όπως το ότι ο Λάζαρος χρειάστηκε μόλις 12 λεπτά στο ντεμπούτο του για να... προσφέρει το πρώτο γκολ, το ότι ο Αμπαρτζουμιάν σκόραρε με ωραία κεφαλιά μια βδομάδα μετά την κακή του εμφάνιση με τον ΑΠΟΕΛ κι αναμένεται να βοηθηθεί ψυχολογικά, το ότι ο Νινγκά έφτασε τα τρία γκολ σε ισάριθμα ματς, το ότι ο ορεξάτος Ιωάννου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως είναι παίκτης στον οποίον ο προπονητής του μπορεί να βασιστεί («έφτιαξε» μάλιστα το γκολ του Αφρικανού), ακόμη και το ότι οι Γουαρίς και Ράντονιτς έδειξαν πως μπορούν να βοηθήσουν πολύ την «Κυρία».

Ο Κροάτης φορ, για τον οποίον υπήρξε μπόλικη μουρμούρα, ναι μεν δεν βρέθηκε σε θέση βολής ώστε να... δοκιμαστεί η ευχέρεια του στο γκολ, όμως είχε πολύ σωστές κινήσεις στο γήπεδο, έδινε σωστές πάσες, κατέβαινε «βαθιά» και βοηθούσε στη δημιουργία, ενώ έβγαλε μια καταπληκτική μπαλιά στον Σάμπο σηκώνοντάς του την μπάλα.

Το αρνητικό της βραδιάς ήταν βεβαίως ο τραυματισμός του Λάζαρου όμως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό.

Στην Ανόρθωση κρατούν τη σημαντική βελτίωση που είχε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, αν και γνωρίζουν πολύ καλά πως χρειάζονται αφενός αρκετά ακόμη βήματα ώστε να φτάσει στο επίπεδο που χρειάζεται κι αφετέρου να σταθεροποιηθεί στις καλές εμφανίσεις δίχως να «πετάει» ημίχρονα.

Επόμενη υποχρέωση είναι το παιχνίδι με τον νεοφώτιστο Ακρίτα την Παρασκευή (16/9) όπου οι κυανόλευκοι θα προσπαθήσουν να πανηγυρίσουν το πρώτο τρίποντο στο «σπίτι» τους ενώ μετά τη διακοπή θα ακολουθήσουν τα «κολλητά» ντέρμπι με ΑΕΚ (εκτός) και Απόλλωνα (εντός).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Φεύγει κι ο Φερέιρα!

Φεύγει κι ο Φερέιρα!

Φεύγει κι ο Φερέιρα!

Πάνω από 22.500 ευρώ μέσα σε λίγες ώρες για το «ΠΑΠ»!

Πάνω από 22.500 ευρώ μέσα σε λίγες ώρες για το «ΠΑΠ»!

Πάνω από 22.500 ευρώ μέσα σε λίγες ώρες για το «ΠΑΠ»!

Μαχητές: Το πλάνο για να «σώσουν» το «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Μαχητές: Το πλάνο για να «σώσουν» το «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Μαχητές: Το πλάνο για να «σώσουν» το «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Οκκάς: «Δύσκολα τα λόγια... - Εννοείται θέλω να μείνω»

Οκκάς: «Δύσκολα τα λόγια... - Εννοείται θέλω να μείνω»

Οκκάς: «Δύσκολα τα λόγια... - Εννοείται θέλω να μείνω»