Σίνερ και Αλκαράθ, η νέα... φρουρά των Grand Slam

Δημοσιεύθηκε 10.9.2024
Σίνερ και Αλκαράθ, η νέα... φρουρά των Grand Slam

Για πολλά χρόνια, οι λάτρεις του τένις παρακολουθούσαν με δέος καθώς οι «Big 3», δηλαδή Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ, κυριαρχούσαν στο άθλημα, συγκεντρώνοντας 66 τίτλους από 81 τουρνουά Grand Slam, μεταξύ του θριάμβου του Φέντερερ το 2003 στο Wimbledon μέχρι την τελευταία νίκη του Τζόκοβιτς στο US Open του 2023.

Όλοι αναρωτιούνταν πότε θα τελείωνε η «βασιλεία» αυτών των τιτάνων. Τώρα πλέον φαίνεται να σκέφτονται: Μήπως έφτασε;

Ο 20 φορές νικητής Grand Slam Ρότζερ Φέντερερ αποσύρθηκε το 2022, την ίδια σεζόν που ο Ράφα Ναδάλ κέρδισε το 14ο στέμμα του στο «Ρολάν Γκαρός», τον πιο πρόσφατο τίτλο του Grand Slam. Αν και ο 38χρονος Ισπανός εξακολουθεί να αγωνίζεται, οι τραυματισμοί αποτελούν τροχοπέδη, έχοντας αγωνιστεί σε μόλις επτά αγώνες αυτή τη σεζόν.

Και μετά υπάρχει ο Τζόκοβιτς, ο οποίος κέρδισε τρία από τα τέσσερα Grand Slam το 2023, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και εξακολουθεί να βρίσκεται στο Top 5 της κατάταξης ATP σε ηλικία 37 ετών. Αλλά ο 24 φορές νικητής Grand Slam υπέστη αποκλεισμό από τον Αλεξέι Ποπίριν στη Νέα Υόρκη, μία ήττα που επιβεβαίωσε ότι ο Σέρβος θα τελειώσει τη σεζόν χωρίς σημαντικό τρόπαιο για πρώτη φορά από το 2017.

Με τον 23χρονο Ιταλό Γιανίκ Σίνερ να στέφεται πρωταθλητής στη Να Υόρκη και το US Open, αυτή η σεζόν είναι μόνο η τρίτη - και η πρώτη από το 1993 - που τα τέσσερα Grand Slam κέρδισαν παίκτες ηλικίας 23 ετών και κάτω, όπως αναφέρει σχετικά η ιστοσελίδα της ATP.

Το 1974 ήταν η πρώτη φορά που τα τέσσερα Grand Slam κέρδισαν παίκτες 23 ετών και κάτω.

To 1993 ήταν:

Τζιμ Κουριερ Australian Open 22 χρόνια, πέντε μήνες

Σέρχι Μπρουγκέρα Roland Garros 22 ετών και τεσσάρων μηνών

Πήτερ Σάμπρας Wimbledon 21 ετών, 10 μηνών

Πήτερ Σάμπρας US Open 22 χρόνια, ένας μήνας

Ο Ιταλός, ο οποίος είναι Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη και ο Κάρλος Αλκαράθ έχουν μοιράσει εξίσου τους μεγάλους τίτλους του 2024. Κερδίζοντας το US Open, ο Γιανίκ Σίνερ είναι ο πρώτος παίκτης μετά τον Γκιγιέρμο Βίλας το 1977 που προσθέτει στο πρώτο του Grand Slam ( Australian Open ) ένα δεύτερο στέμμα την ίδια σεζόν.

Ο 21χρονος Κάρλος Αλκαράθ, κέρδισε τα άλλα δύο Grand Slam της σεζόν, το Roland Garros και το Wimbledon, και έγινε ο νεότερος άνθρωπος που κέρδισε ένα σημαντικό τρόπαιο και στις τρεις επιφάνειες - χώμα, σκληρό και χόρτο. Το Νο3 του κόσμου υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του στο Wimbledon νικώντας τον επτά φορές πρωταθλητή Τζόκοβιτς στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Ισπανός, έγινε μόλις ο έκτος παίκτης στην «Open Era» που κέρδισε το διπλό Roland Garros-Wimbledon την ίδια χρονιά, μετά τους Ροντ Λαβερ, Μπιον Μποργκ, Ράφαελ Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Άνοδος μιας θέσης για τη Σάκκαρη στάσιμος ο Τσιτσιπάς

Άνοδος μιας θέσης για τη Σάκκαρη στάσιμος ο Τσιτσιπάς

Άνοδος μιας θέσης για τη Σάκκαρη στάσιμος ο Τσιτσιπάς

«Χώρισε» η Οσάκα με τον προπονητή της

«Χώρισε» η Οσάκα με τον προπονητή της

«Χώρισε» η Οσάκα με τον προπονητή της

Davis Cup : Ισραήλ-Ουκρανία στην Κύπρο

Davis Cup : Ισραήλ-Ουκρανία στην Κύπρο

Davis Cup : Ισραήλ-Ουκρανία στην Κύπρο