Κυριάρχησε η Σαμπαλένκα και έκανε δικό της για πρώτη φορά το US Open!

Δημοσιεύθηκε 8.9.2024
Κυριάρχησε η Σαμπαλένκα και έκανε δικό της για πρώτη φορά το US Open!

Η Αρίνα Σαμπαλένκα λύγισε στα δύο σετ την Τζέσικα Πεγκούλα και κατέκτησε στη Νέα Υόρκη τον τρίτο της Grand Slam!

Η 26χρονη Λευκορωσίδα (Νο2) επικράτησε με 2-0 σετ (7-5, 7-5) της 30χρονης Αμερικανίδας (Νο6) στο «καυτό» Arthur Ashe και σήκωσε το τρόπαιο του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα της. Ήταν η καλύτερη παίκτρια του τουρνουά και, τελικά, πήρε αυτό που άξιζε!

Έχασε μόνο ένα σετ σε επτά αγώνες και, εκτός των άλλων, χρειάστηκε να νικήσει δύο Αμερικανίδες σε δύο διαδοχικά ματς μέσα στο μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου, όπου γίνεται... πανζουρλισμός! Πέρυσι δεν τα κατάφερε κόντρα στη «γηπεδούχο» Κόκο Γκοφ, αλλά φέτος έκανε τεράστια προσπάθεια, ήταν πιο ψύχραιμη και μπόρεσε να βγει νικήτρια μετά από σκληρή μονομαχία με μια πραγματικά άξια αντίπαλο, που έπαιξε εξαιρετικά. Όταν η Αρίνα είναι σε καλή μέρα, βέβαια, είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί κανείς τη δύναμή της...

Η Πεγκούλα, πάντως, ήταν αυτή που πέτυχε το πρώτο μπρέικ του αγώνα (1-2), όμως η Σαμπαλένκα είχε την άμεση απάντηση και έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της αμέσως μετά για το 2-2. Σα να μην έφτανε αυτό για την Πεγκούλα, η Νο.2 τενίστρια στον κόσμο σημείωσε ένα ακόμα μπρέικ στο έκτο γκέιμ και πήρε σημαντικό προβάδισμα με 4-2. Οι δύο παίκτριες κράτησαν το σερβίς τους στη συνέχεια και η Σαμπαλένκα βρέθηκε στο 5-3 να σερβίρει για την κατάκτηση του πρώτου σετ. Η Πεγκούλα, ωστόσο, την «έσπασε» για μια ακόμα φορά και έμεινε «ζωντανή» στη διεκδίκηση του σετ.

Η μεγάλη μάχη, λοιπόν, συνεχίστηκε και τελικά όλα κρίθηκαν στο 6-5, όπου η Σαμπαλένκα πίεσε για το μπρέικ και κατάφερε να «γράψει» το 1-0, εκμεταλλευόμενη του πέμπτο σετ πόιντ της. Όταν, μάλιστα, προηγήθηκε με 3-0 στο δεύτερο σετ, έχοντας κερδίσει πέντε γκέιμ στη σειρά, όλα φάνηκαν να ξεκαθαρίζουν, καθώς είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Η Πεγκούλα, όμως, έβαλε φρένο στο σερί και μείωσε σε 3-1, σβήνοντας ένα ακόμα μπρέικ πόιντ (που έμοιαζε με ματς πόιντ) και αμέσως μετά έσπασε το σερβίς της Σαμπαλένκα, φέρνοντας το σετ σε ισορροπία (3-2)!

Μπήκε, παράλληλα, και ο κόσμος στο παιχνίδι και μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα, η Πεγκούλα πέτυχε ένα ακόμα μπρέικ και πέρασε ανέλπιστα μπροστά με 3-4! Οι μπάλες, ωστόσο, έγιναν βαριές όταν βρέθηκε να σερβίρει για τη ισοφάριση στο 4-5, με αποτέλεσμα να χάσει το σερβίς της και να προηγηθεί η Σαμπαλένκα με 6-5.

Η πίεση έγινε ακόμα πιο έντονη για την Πεγκούλα, καθώς οι δύο (σερί) φορές νικήτρια του Australian Open μπήκε αποφασισμένη να καθαρίσει τον αγώνα και, πράγματι, εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο championship point της και έφτασε στη σπουδαία επιτυχία. Σε δύο σετ είχε 40 winners, έναντι 17 της αντιπάλου της (34-22 τα αβίαστα).

Κλείνει, λοιπόν, την Grand Slam σεζόν με δύο τίτλους (Μελβούρνη, Νέα Υόρκη) και κυνηγάει πλέον το year-end No.1, «χτυπώντας» στα ίσα την Ίγκα Σβιόντεκ. Συνολικά έχει σηκώσει 16 τρόπαια στην επαγγελματική καριέρα της, ενώ μετράει 12 συνεχόμενες νίκες στο tour, έχοντας φύγει με το τρόπαιο και από το Σινσινάτι.

Η Πεγκούλα, από την πλευρά της, που δεν είχε πάει ποτέ πέρα από προημιτελικά σλαμ, θα κερδίσει τη Δευτέρα (9/9) τρεις θέσεις στο ranking (No.3), αλλά είναι βέβαιο ότι θα έχει στο μυαλό της ότι έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον πρώτο major τίτλο της...

sdna.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Άνοδος μιας θέσης για τη Σάκκαρη στάσιμος ο Τσιτσιπάς

Άνοδος μιας θέσης για τη Σάκκαρη στάσιμος ο Τσιτσιπάς

Άνοδος μιας θέσης για τη Σάκκαρη στάσιμος ο Τσιτσιπάς

«Χώρισε» η Οσάκα με τον προπονητή της

«Χώρισε» η Οσάκα με τον προπονητή της

«Χώρισε» η Οσάκα με τον προπονητή της

Davis Cup : Ισραήλ-Ουκρανία στην Κύπρο

Davis Cup : Ισραήλ-Ουκρανία στην Κύπρο

Davis Cup : Ισραήλ-Ουκρανία στην Κύπρο