Για πρώτη φορά στον τελικό του Roland Garros ο Αλκαράθ

Δημοσιεύθηκε 7.6.2024
Για πρώτη φορά στον τελικό του Roland Garros ο Αλκαράθ

Υπέταξε το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Roland Garros ο Κάρλος Αλκαράθ!

Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις επικράτησε 3-2 σετ (2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3) του Γιανίκ Σίνερ στον πρώτο ημιτελικό του γαλλικού Open στο «Philippe-Chatrier» μετά από 4 ώρες και 12 λεπτά, κλείνοντας έτσι θέση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (09/06, 16:00), εκεί όπου θα διεκδικήσει το τρίτο Grand Slam της καριέρας του, μετά από εκείνα στο USA Open (2022) και το Wimbledon (2023)!

Παρ' ότι βρέθηκε με την πλάτη στον... τοίχο δύο φορές, στο πρώτο και το τρίτο σετ, ο 21χρονος Ισπανός τενίστας Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε και ανέτρεψε την κατάσταση, πανηγυρίζοντας την έκτη νίκη του σε δέκα συναντήσεις με τον Ιταλό!

Πλέον, ο Αλκαράθ περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον μεγάλο τελικό του Παρισιού, ο οποίος και θα προκύψει από τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στους Κάσπερ Ρουντ (Νο.7) και Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο.4).

Το ματς:

Με κεκτημένη ταχύτητα από την επιβλητική νίκη του επί του Ντιμιτρόφ μπήκε στο παιχνίδι ο Γιανίκ Σίνερ, κυριαρχώντας απόλυτα στο κορτ του «Philippe-Chatrier». Ο Ιταλός τενίστας ξεκίνησε με δύο break στο σερβίς του Κάρλος Αλκαράθ, και σε συνδυασμό με τα love game στο δικό του σερβίς, βρέθηκε να προηγείται από νωρίς με 4-0! Ο Ισπανός αντέδρασε, μειώνοντας αρχικά σε 4-1, προτού κάνει και εκείνος μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου του για το 4-2. Ωστόσο, το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Αλκαράθ και σε συνδυασμό με τους ωραίους winners που βρήκε «έσπασε» για τρίτη φορά το σερβίς του αντιπάλου του (5-3), φτάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου σετ με το εντυπωσιακό 6-2 μετά από 42 λεπτά αγώνα!

Μάλιστα, ο 22χρονος Ιταλός συνέχισε δυναμικά και στις αρχές του δευτέρου σετ, όταν με το... καλημέρα έφτασε σε ένα ακόμα σέρβις break, κάνοντας λίγο αργότερα το 2-0! Και εκεί όπου όλα έδειχναν πως ελέγχει πλήρως το ματς, έχοντας πάρει το μομέντουμ, ο 21χρονος Ισπανός «ξέσπασε», ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του! Ξεδιπλώνοντας το ταλέντο και τη δύναμή του στο χωμάτινο κορτ και βρίσκοντας πόντους από winners, αλλά και κοντά στο φιλέ, ο Αλκαράθ έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 5-0 γκέιμ (με 2 break) για την ολική επαναφορά! Κάπως, έτσι το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις έφερε το ματς στα ίσα και το 1-1, κατακτώντας το δεύτερο σετ με 6-3.

Με τον Γιανίκ Σίνερ να δυσκολεύεται πολύ στα δύο πρώτα δικά του γκέιμ στο τρίτο σετ και ειδικότερα στην αποτελεσματικότητά του στο πρώτο σερβίς, ο Κάρλος Αλκαράθ εκμεταλλεύτηκε τη συνθήκη αυτή και τα λάθη του αντιπάλου και με εκπληκτικούς πόντους κατάφερε και έκανε το break για το υπέρ του 2-1. Η απάντηση του Ιταλού ήταν άμεση, καθώς, στο επόμενη γκέιμ «έσβησε» το προβάδισμα του Ισπανού, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Τα αβίαστα λάθη ωστόσο του Σίνερ στο σερβίς του συνεχίστηκαν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Αλκαράθ να παλέψει για το break στο πέμπτο γκέιμ, το οποίο τελικώς μετά από 5 αβαντάζ (!) κατέληξε στον Ιταλό!

Εξέλιξη η οποία κατά πως φάνηκε άλλαξε τις ισορροπίες του σετ, με τον Σίνερ να παίζει πλέον με αυτοπεποίθηση, κατακτώντας τα επόμενα δύο σετ για το 5-2. Το μόνο που κατάφερε ο Αλκαράθ ήταν να μειώσει προσωρινά σε 5-3, προτού ο 23χρονος αντίπαλός του πάρει το σετ με 6-3 και το προβάδισμα με 2-1.

Αρκετά πιο κλειστό και προσεκτικό και για τους δύο τενίστες ήταν το τέταρτο σετ, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως έλειψε το θέαμα και οι εκπληκτικοί πόντοι και από τις δύο πλευρές. Αξιοσημείωτο είναι πως παρά τις όποιες προσπάθειες των δύο «μονομάχων», κανένα από τα σετ δεν οδηγήθηκε σε αβαντάζ, με τον Κάρλος Αλκαράθ να φτάνει έτσι στο 5-4, προτού κάνει το break και κατακτήσει το σετ με 6-4, ισοφαρίζοντας σε 2-2 το ματς!

Με την ψυχολογία στα ύψη και όντας εκείνος που άνοιγε το πέμπτο σετ με δικό του σέρβις γκέιμ, ο Αλκαράθ μπήκε πολύ δυναμικά και συγκεντρωμένα στο ματς, κάνοντας νωρίς το break και παίρνοντας λίγο αργότερα προβάδισμα τριών γκέιμ (3-0)! Με αρκετή δυσκολία, ο Σίνερ μείωσε σε 3-1 στο σερβίς του, προτού ο Ισπανός απαντήσει με love game για το 4-1. Με το νερό να έχει μπει στο... αυλάκι, ο Αλκαράθ ολοκλήρωσε μια τρομερή ανατροπή, κατακτώντας τη νίκη και το πέμπτο σετ με 6-3!

Πηγή: sport-fm.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πρωτιά στον Όμιλο για την Εθνική Γυναικών

Πρωτιά στον Όμιλο για την Εθνική Γυναικών

Πρωτιά στον Όμιλο για την Εθνική Γυναικών

Αρχή ήμισυ του παντός με Αζερμπαϊτζάν και νίκη με 3-0

Αρχή ήμισυ του παντός με Αζερμπαϊτζάν και νίκη με 3-0

Αρχή ήμισυ του παντός με Αζερμπαϊτζάν και νίκη με 3-0

Τένις: Κλήρωση στα μέτρα της Εθνικής Ανδρών

Τένις: Κλήρωση στα μέτρα της Εθνικής Ανδρών

Τένις: Κλήρωση στα μέτρα της Εθνικής Ανδρών

Νέα «καθαρή» νίκη με 3-0 επί της Αλβανίας για την Εθνική ομάδα Γυναικών

Νέα «καθαρή» νίκη με 3-0 επί της Αλβανίας για την Εθνική ομάδα Γυναικών

Νέα «καθαρή» νίκη με 3-0 επί της Αλβανίας για την Εθνική ομάδα Γυναικών