Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς!

Δημοσιεύθηκε 13.4.2024
Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς!

Δεν πλήρωσε τα λάθη του και προκρίθηκε στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βγήκε νικητής σε μια μεγάλη μάχη με τον Γιανίκ Σίνερ, διάρκειας πάνω από 2,5 ώρες.

Μάλιστα, χρειάστηκε να πετύχει μεγάλη ανατροπή, αφού ο Σίνερ είχε ξεκινήσει με break το τρίτο σετ, όμως μετά το 4-2 έδειξε να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δεν κατάφερε να φτάσει με τον ίδιο ρυθμό ως το τέλος.

Με την πρόκρισή του στον τελικό, ο Τσιτσιπάς διεκδικεί το τρίτο τρόπαιο στο Μονακό τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αφού είχε στεφθεί back to back πρωταθλητής το 2021 και το 2022.

Το ματς

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε 44 λεπτά για να προηγηθεί. Στο πρώτο game απείλησε με break, όμως ο Σίνερ τον σταμάτησε.

Δεν είχε την ίδια τύχη, όμως, και στη συνέχεια, αφού ο Έλληνας τενίστας έσπασε το σερβίς του αντιπάλου και προηγήθηκε 3-1. Ο Σίνερ δεν βρήκε απαντήσεις, με τον Τσιτσιπά να κάνει «σβηστά» το 1-0 σετ με 6-4.

Μετά από πολύ σκληρή μάχη πήρε το δεύτερο σετ ο Γιανίκ Σίνερ. Ο Ιταλός ξεκίνησε εντυπωσιακά, στρίμωξε τον Τσιτσιπά και με μπρέικ στο δεύτερο game, προηγήθηκε 3-0 και έφτασε εύκολα στο 4-1.

Μάλιστα, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, όταν ο Σίνερ έφτασε σε νέο break point, όμως ο Έλληνας τενίστας τον σταμάτησε και έκανε το 4-2. Ο Τσιτσιπάς ανέβασε στροφές και απείλησε, με τη σειρά του, για break, όμως ο αλύγιστος Ιταλός κράτησε το σερβίς του και οδήγησε το σετ στο συγκλονιστικό φινάλε.

Ο Έλληνας τενίστας αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να παραδοθεί και έφτασε σε πέντε break points, για να κρατηθεί ζωντανός στο παιχνίδι. Ωστόσο, ο Σίνερ (μετρώντας ένα χαμένο set point) πέτυχε τρομερούς πόντους και έκανε το 1-1 (6-3), σε ένα game που είχε διάρκεια πάνω από δέκα λεπτά.

Ο Σίνερ μπήκε πιο δυνατά και στο τρίτο σετ και έκανε break με το καλημέρα. Ο Ιταλός προηγήθηκε 3-1 και έφτασε σε δύο break points στη συνέχεια, όμως ο Τσιτσιπάς έμεινε όρθιος και μείωσε σε 3-2. Μετά από μια ανύποπτη φάση στο 4-2 ο Σίνερ έδειξε να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ, λέγοντας πως πονάει στο γόνατο.

Ο Τσιτσιπάς το εκμεταλλεύτηκε και έφτασε σε δύο break point που σταμάτησε ο Ιταλός, ο οποίος είχε και πλεονέκτημα για να κρατήσει το σερβίς του. Ο Τσιτσιπάς τον σταμάτησε και έφτασε σε νέο break point, που σβήστηκε μετά από λάθος. Η σκληρή μάχη συνεχίστηκε, ο Έλληνας τενίστας έφτασε σε πέμπτο break point, το οποίο εκμεταλλεύτηκε και έκανε το 4-4.

Ο Τσιτσιπάς έκανε εύκολα το 5-4, όσο ο Σίνερ έδειξε να ταλαιπωρείται με ενοχλήσεις και στο αριστερό πόδι! Ο Ιταλός ζήτησε ξανά ιατρική φροντίδα και συνέχισε να μην πατάει καλά, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη του Έλληνα πρωταθλητή με 6-4.

Πηγή: sport-fm.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Aποκλείστηκε από τους «16» στη Μαδρίτη η Σάκκαρη

Aποκλείστηκε από τους «16» στη Μαδρίτη η Σάκκαρη

Aποκλείστηκε από τους «16» στη Μαδρίτη η Σάκκαρη

Πρόωρος αποκλεισμός για Τσιτσιπά στη Μαδρίτη

Πρόωρος αποκλεισμός για Τσιτσιπά στη Μαδρίτη

Πρόωρος αποκλεισμός για Τσιτσιπά στη Μαδρίτη

Με Μοντέιρο η πρεμιέρα του Τσιτσιπά στη Μαδρίτη

Με Μοντέιρο η πρεμιέρα του Τσιτσιπά στη Μαδρίτη

Με Μοντέιρο η πρεμιέρα του Τσιτσιπά στη Μαδρίτη

Στον τρίτο γύρο του Madrid Open η Μαρία Σάκκαρη

Στον τρίτο γύρο του Madrid Open η Μαρία Σάκκαρη

Στον τρίτο γύρο του Madrid Open η Μαρία Σάκκαρη