ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ 2024: Τρεις σίγουροι, τέσσερις σε αγωνία

Δημοσιεύθηκε 2.7.2024
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ 2024: Τρεις σίγουροι, τέσσερις σε αγωνία

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (2 Ιουλίου 2024) τις ανανεωμένες λίστες της, σε ό,τι αφορά τον «Δρόμο για το Παρίσι». Μετά τα εθνικά πρωταθλήματα σε όλες τις χώρες του κόσμου το σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου, συμπληρώθηκαν από την παγκόσμια κατάταξη οι διαθέσιμες θέσεις σε κάθε αγώνισμα για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (1η με 11 Αυγούστου ο στίβος). Από τον κυπριακό στίβο την πρόκρισή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού εξασφάλισαν σίγουρα η Ελένα Κουλιτσένκο στο ύψος, με το απευθείας όριο του 1,97μ., ο Μίλαν Τράικοβιτς στα 110μ. με εμπόδια, ως 27ος από τις 40 διαθέσιμες θέσεις και η Ολίβια Φωτοπούλου σε δύο αγωνίσματα, στα 200μ. ως 29η από τις 48 διαθέσιμες θέσεις και στα 100μ. ως 50ή από τις 56 διαθέσιμες θέσεις.

Τις επόμενες ώρες οι εθνικές ομοσπονδίες στίβου όλων των χωρών θα κληθούν για να επικυρώσουν τις θέσεις πρόκρισης των αθλητών και αθλητριών τους και άλλα τέσσερα δικά μας παιδιά θα περιμένουν με αγωνία για να δουν αν θα υπάρξουν κάποιες αποσύρσεις, ούτως ώστε να εξασφαλίσουν αυτά μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έπειτα από πρόσκληση. Την αγωνία αυτή θα ζήσουν ο Απόστολος Παρέλλης, ο οποίος είναι 33ος στη δισκοβολία και προκρίνονται 32, η Ναταλία Χριστοφή, η οποία είναι 42η στα 100μ. με εμπόδια και προκρίνονται 40 και η Φίλιππα Φωτοπούλου στο μήκος, η οποία είναι 37η και προκρίνονται 32. Ψηλά ανέβηκε και ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης στη σφυροβολία, ο οποίος είναι τώρα 40ός και προκρίνονται 32.

Να πούμε συγχαρητήρια και να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που προκρίθηκαν και καλή τύχη σε αυτά τα οποία θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να μάθουν αν θα ταξιδέψουν στο Παρίσι. Οι τελικές λίστες για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα ανακοινωθούν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου στις 7 Ιουλίου. Στις 8 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία, στην οποία οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές όλων των χωρών θα πρέπει να δηλώσουν όλους τους αθλητές και αθλήτριές τους που θα τις εκπροσωπήσουν στο Παρίσι.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΟΡΙΟ

Ελένα Κουλιτσένκο (ύψος) 1,97μ. (όριο 1,97μ.)

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕΣΩ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. εμπόδια) 27ος (προκρίνονται 40)

Ολίβια Φωτοπούλου (200μ.) 29η (προκρίνονται 48)

Ολίβια Φωτοπούλου (100μ.) 50ή (προκρίνονται 56)

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Απόστολος Παρέλλης (δισκοβολία) 33ος (προκρίνονται 32)

Ναταλία Χριστοφή (100μ. εμπόδια) 42η (προκρίνονται 40)

ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Φίλιππα Φωτοπούλου (μήκος) 37η (προκρίνονται 32)

Αλέξανδρος Πουρσανίδης (σφυροβολία) 40ός (προκρίνονται 32)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πάνε Παρίσι μέσω της θέσης τους στην παγκόσμια κατάταξη Μίλαν και Ολίβια

Πάνε Παρίσι μέσω της θέσης τους στην παγκόσμια κατάταξη Μίλαν και Ολίβια

Πάνε Παρίσι μέσω της θέσης τους στην παγκόσμια κατάταξη Μίλαν και Ολίβια

Σιγά - σιγά φτιάχνουν βαλίτσες...

Σιγά - σιγά φτιάχνουν βαλίτσες...

Σιγά - σιγά φτιάχνουν βαλίτσες...

Πέρνουν... φόρα από τη Λευκωσία για το Παρίσι

Πέρνουν... φόρα από τη Λευκωσία για το Παρίσι

Πέρνουν... φόρα από τη Λευκωσία για το Παρίσι