BINTEO: Η Αλβανία σόκαρε στο 90+5' την Κροατία

Δημοσιεύθηκε 19.6.2024
BINTEO: Η Αλβανία σόκαρε στο 90+5

Η ανώτερη Αλβανία άντεξε στην πίεση της Κροατίας στο δεύτερο μέρος και παρότι είδε την ομάδα του Ντάλιτς να κάνει το 1-2 με δύο γκολ σε δύο λεπτά, πάλεψε μέχρι τέλους και με λυτρωτή τον Γιασούλα, ισοφάρισε στο 90+5' σε 2-2, βάζοντας φωτιά στον 2ο όμιλο.

Η Κροατία παρουσιάστηκε κατώτερη στο πρώτο μέρος, με την Αλβανία να είναι κυρίαρχη και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα 0-1. Οι Κροάτες ολοκλήρωσαν το πρώτο 45λεπτο έχοντας μόλις μία τελική, με τον Θωμά Στρακόσια να μην απειλείται.

Η ομάδα του Σιλβίνιο βρέθηκε ωστόσο, στο δεύτερο μέρος με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ο εορτάζων Κράμαριτς αρχικά ισοφάρισε στο 74' για να κάνει στη συνέχεια ένα "δώρο" ο Γιασούλα και να δώσει προβάδισμα στην Κροατία.

Ο ίδιος όμως, παίκτης δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με τρομερό γκολ στο 90+5' ισοφάρισε σε 2-2.

Η ανώτερη Αλβανία και ο σωτήρας Λιβάκοβιτς

Τα πρώτα 10' ολοκληρώθηκαν χωρίς τελική, με το παιχνίδι να έχει καλό ρυθμό και τις δύο ομάδες να ψάχνουν χώρους για να απειλήσουν.

Η Αλβανία εκμεταλλεύτηκε την πρώτη της τελική και στην πρώτη φάση του αγώνα βρήκε δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ με 0-1.

Οι παίκτες του Σιλβίνιο κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, ο Ασάνι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Λάτσι έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Λιβάκοβιτς στο 11ο λεπτό του αγώνα.

Σε καμία περίπτωση το γκολ δεν καθησύχασε τους Αλβανούς, οι οποίοι όχι μόνο δεν έμειναν πίσω, αλλά προσπάθησαν να βρουν πολύ γρήγορα κι ένα δεύτερο γκολ.

Στο 15' ο Μπαϊράμι δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Λιβάκοβιτς παραχώρησε κόρνερ, ενώ στο 31' ο Κροάτης τερματοφύλακας πραγματοποίησε μία απίστευτη απόκρουση, κρατώντας το 0-1 στο παιχνίδι.

Η κακή πάσα του Μόντριτς έδωσε την ευκαιρία στην Αλβανία να φύγει στην αντεπίθεση, με τον Ασλάνι να βγαίνει τετ α τετ με τον Λιβάκοβιτς, αλλά με εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Λιβάκοβιτς έσωσε ξανά την Κροατία από τα χειρότερα, αφού στο φινάλε του πρώτου μέρους η Αλβανία άγγιξε το 0-2 με κεφαλιά του Μανάι.

Η Κροατία ξύπνησε, αλλά ο Γιασούλα... δεν είχε πει την τελευταία του λέξη

Η Κροατία μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος με ξεκάθαρη διάθεση να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό φάνηκε και στο γήπεδο, με τον Σούτζιτς να απειλεί τον Στρακούσια με σουτ στο 51' κι εκείνος να αποκρούει εντυπωσιακά με το ένα χέρι, στην πρώτη καλή φάση των Κροατών στο δεύτερο μέρος.

Στο επόμενο λεπτό απείλησε ξανά με μακρινό σουτ του Κόβασιτς, αλλά η μπάλα κόντραρε κι ο Στρακόσια μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 57' η κεφαλιά του Σούταλο μετά από κόρνερ δεν ήταν καλή και κατέληξε άουτ.

Η Αλβανία αντέδρασε και συνέχισε το πρέσινγκ, χωρίς όμως να πιέζει ιδιαίτερα τον Λιβάκοβιτς, με το σουτ του Ασλάνι στο 63' να καταλήγει στην αγκαλιά του Κροάτη και το σουτ του Μπαϊράμι τέσσερα λεπτά μετά να περνάει πάνω από την εστία του.

Ωστόσο, η Κροατία ξύπνησε για τα καλά στο 74', όταν ο εορτάζων Κράμαριτς έδωσε τη λύση σουτάροντας με το δεξί για το 1-1, κάνοντας ένα δώρο γενεθλίων στον εαυτό του.

Στην επόμενη φάση, οι Κροάτες έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 2-1, με τον Πάσαλιτς να καθυστερεί να κάνει το σουτ και τον Στρακόσια να μαζεύει και το δεύτερο γκολ τελικά να μην αργεί να έρθει.

Ο Γιασούλα στάθηκε άτυχος, κι αυτό διότι μπήκε αλλαγή στο 73' και στο 76' χάρισε ένα γκολ στην Κροατία. Μετά από γύρισμα, η μπάλα έφτασε στον Σούτζιτς, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Γιασούλα και να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Γιασούλα όμως, λυτρώθηκε διόρθωσε το λάθος του και στο 90+5' σαν ο από μηχανής Θεός της Αλβανίας ισοφάρισε σε 2-2, βάζοντας φωτιά στον 2ο όμιλο.

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Πέρισιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς (46' Πάσαλιτς), Μάγερ (46' Σούτσιτς), Κράμαριτς, Πέτκοβιτς (69' Μπούντιμιρ).

Αλβανία: Στρακόσια, Χισάι, Τζιμσιτί, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Λάτσι (73' Γιασούλα), Ασάνι (64' Σεφέρι), Μανάι, Μπαϊράμι.

Πηγή: sport24.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Euro 2024: Οι 16 ομάδες των «νοκ άουτ» και τα ζευγάρια

Euro 2024: Οι 16 ομάδες των «νοκ άουτ» και τα ζευγάρια

Euro 2024: Οι 16 ομάδες των «νοκ άουτ» και τα ζευγάρια

ΒΙΝΤΕΟ: Αγχώθηκε κόντρα στην Τσεχία των 10 αλλά προκρίθηκε η Τουρκία

ΒΙΝΤΕΟ: Αγχώθηκε κόντρα στην Τσεχία των 10 αλλά προκρίθηκε η Τουρκία

ΒΙΝΤΕΟ: Αγχώθηκε κόντρα στην Τσεχία των 10 αλλά προκρίθηκε η Τουρκία

ΒΙΝΤΕΟ: Υπέταξε την Πορτογαλία η Γεωργία κι έγραψε ιστορία!

ΒΙΝΤΕΟ: Υπέταξε την Πορτογαλία η Γεωργία κι έγραψε ιστορία!

ΒΙΝΤΕΟ: Υπέταξε την Πορτογαλία η Γεωργία κι έγραψε ιστορία!

Ο πρώτος παίχτης που αποβάλλεται σε Euro με δύο κίτρινες μέχρι το 20΄

Ο πρώτος παίχτης που αποβάλλεται σε Euro με δύο κίτρινες μέχρι το 20΄

Ο πρώτος παίχτης που αποβάλλεται σε Euro με δύο κίτρινες μέχρι το 20΄