Φιλική ήττα για την Ελλάδα, με ανατροπή από την οικοδέσποινα του Euro

Δημοσιεύθηκε 7.6.2024
Φιλική ήττα για την Ελλάδα, με ανατροπή από την οικοδέσποινα του Euro

Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο Γκλάντμπαχ αλλά δεν επιβραβεύτηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα, με την Γερμανία να επικρατεί με 2-1 με ανατροπή στο 89' στην πρόβα τζενεράλε της ενόψει της έναρξης του Euro 2024.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν αντιμετώπισε το ματς ως πρόβα τζενεράλε ενόψει Euro 2024 και παρέταξε την 11άδα που έχει στο μυαλό του για τον αγώνα της πρεμιέρας με την Σκωτία στις 14 Ιουνίου. Κάτω από την εστία ο Νόιερ, τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ο Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Τα και Μίτελσταντ, οι Κρόος και Άντριχ στον άξονα και οι Μουσιάλα, Γκουντογκάν και Βιρτς πίσω από τον Χάβερτς που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Στον αντίποδα, ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε τον Βλαχοδήμο για τη θέση του γκολκίπερ, με τους Ρότα και Γιαννούλη να καλύπτουν τα άκρα της άμυνας και τους Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο να βρίσκονται στην καρδιά της οπισθοφυλακής. Οι Σιώπης και Μάνταλος κάλυψαν το ρόλο των αμυντικών μέσων έχοντας μπροστά τους τον Μπακασέτα, ενώ οι Μασούρας και Τζόλης κάλυψαν τις πτέρυγες της επίθεσης στηρίζοντας τον Ιωαννίδη.

Τεράστια ευκαιρία με το καλημέρα

Η Εθνική όχι μόνο δεν φοβήθηκε το μεγάλο όνομα του αντιπάλου της αλλά ήταν εκείνη που μπήκε με αέρα και θράσος στο χορτάρι, για να δημιουργήσει μόλις στο 6ο λεπτό μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Τζόλης έκλεψε τη μπάλα και έβγαλε στον Μασούρα, εκείνος τη γύρισε εξαιρετικά στο ύψος του πέναλτι και ο φορ της Ντίσελντορφ έκανε το πλασέ, με τον Νόιερ να τον σταματάει εκπληκτικά σε πρώτο χρόνο και να τον νικάει και σε δεύτερο, πραγματοποιώντας μία μυθική διπλή επέμβαση.

Το άσχημο για την γαλανόλευκη είναι πως έχασε νωρίς λόγω τραυματισμού τον Ιωαννίδη (χτύπησε στον ώμο μετά από σύγκρουση με τον Ρίντιγκερ και πήρε τη θέση του στο 10' ο Παυλίδης), με την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου να συνεχίζει ωστόσο να κρατάει μακριά από την περιοχή της τους γηπεδούχους και να απειλείται για πρώτη φορά στο 22', με το συρτό σουτ εκτός περιοχής του Μουσιάλα που μπλόκαρε σταθερά ο Βλαχοδήμος.

Στο 29'ο Βιρτς επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Βλαχοδήμο με σουτ από πλάγια θέση αλλά ο κίπερ της Νότιγχαμ αντέδρασε θετικά και πάλι, για να έρθει στο 33ο λεπτό η δικαίωση της Εθνικής για την πολύ καλή εικόνα της στο πρώτο ημίωρο, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Ο Μασούρας νίκησε τον Νόιερ με τη συνδρομή του Τζόλη

Ήταν η στιγμή που ο Τζόλης βρήκε χώρο εκτός περιοχής και δοκίμασε το πόδι του, με τον Νόιερ να αδυνατεί να συγκρατήσει τη μπάλα και τον Μασούρα να ακολουθεί ως τρέιλερ τη φάση, για να σκοράρει με πλασέ και να κάνει το 1-0 για την γαλανόλευκη.

Η συνέχεια βρήκε την Γερμανία να ανεβάζει στροφές έχοντας για πρωταγωνιστή τον Κρόος αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε: στο 37' η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του ενώ στο 40' η κεφαλιά του Τα έφυγε ελάχιστα άουτ μετά από την εκτέλεση φάουλ του Κρόος.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, η γαλανόλευκη κατάφερε να φέρει και πάλι το ματς στα μέτρα της και στο 45' πλησίασε και δεύτερο γκολ, με τον Παυλίδη να κάνει το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και τον Τα να βάζει την κόντρα για να φύγει η μπάλα κόρνερ.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με ένα δίκαιο προβάδισμα για τους Έλληνες διεθνείς, έχοντας 8 τελικές έναντι 3 των αντιπάλων τους και 3 μεγάλες φάσεις έναντι μόνο μίας επικίνδυνης στιγμής των γηπεδούχων, την κεφαλιά του Τα.

Ο Χάβερτς έφερε το ματς σε ισορροπία

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Νάγκελσμαν να προχωράει σε δύο αλλαγές ρίχνοντας στο ματς τους Σανέ και Ράουμ, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν την πίεσή τους και να φτάνουν στην ισοφάριση στο 56': μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Σανέ τη γύρισε στον Χάβερτς και ο φορ της Άρσεναλ εκτέλεσε με ωραίο πλασέ τον Βλαχοδήμο.

Στο 64ο λεπτό ο Χρήστος Τζόλης πήγε να βάλει το γκολ του αγώνα όταν πέρασε τρεις αντιπάλους με ντρίμπλα και βγήκε μόνος απέναντι στον Νόιερ, αλλά νικήθηκε από τον κίπερ της Μπάγερν στο μεταξύ τους τετ α τετ, με τη συνέχεια να βρίσκει τους δύο προπονητές να προχωρούν σε αρκετές αλλαγές για να δώσουν ευκαιρίες και σε άλλους παίκτες.

Η Γερμανία είχε τη μπάλα στα πόδια της μετά από το 70ο λεπτό όμως έβρισκε απέναντί της μία ομάδα με αμυντική συνοχή και ομοιογένεια, με τον Χένριχς να πλησιάζει την ανατροπή στο 83ο λεπτό με βολίδα εκτός περιοχής αλλά τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αθανασιάδη (πέρασε στη θέση του Βλαχοδήμου στο 78').

Οι Γερμανοί βρήκαν τη λύση με τον κεραυνό του Γκρος

Ωστόσο, η "Μάνσαφτ" συνέχισε να πιέζει ψάχνοντας την ανατροπή και τελικά την βρήκε στο 89' μέσα από μία κατάσταση πίεσης που δημιούργησε στα αντίπαλα καρέ, με τον Γκρος να βλέπει τη μπάλα να στρώνεται στο φαρμακερό δεξί πόδι του και να κεραυνοβολεί τον Αθανασιάδη με ασύλληπτο σουτ μέσα από το ημικύκλιο (2-1).

Το γκολ αυτό ουσιαστικά έκρινε και το ματς, με τα τελευταία λεπτά να μην φέρνουν κάποια αλλαγή δεδομένων και συναισθημάτων και τους γηπεδούχους να κρατούν τη νίκη, που την ήθελαν για ψυχολογικούς λόγους ενόψει της έναρξης του Euro 2024 που τους βρίσκει να υποδέχονται την Σκωτία στις 14 Ιουνίου.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ (69' Χένριχς), Ρίντιγκερ (69' Σλότερμπεκ), Τα, Μίτελσταντ (46' Ράουμ), Άντριχ (69' Γκρος), Κρόος, Μουσιάλα, Γκιουντογκάν (69' Φούλριχ), Βιρτς (46' Σανέ), Χάβερτς

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος (78' Αθανασιάδης), Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Σιώπης, Μάνταλος (78' Κουρμπέλης), Μασούρας (68' Δουβίκας), Μπακασέτας (68' Μπουχαλάκης), Τζόλης, Ιωαννίδης (10' Παυλίδης)

Πηγή: sport24.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Αγωνία για Εμπαπέ - Τρέχουν για να του φτιάξουν μάσκα!

Αγωνία για Εμπαπέ - Τρέχουν για να του φτιάξουν μάσκα!

Αγωνία για Εμπαπέ - Τρέχουν για να του φτιάξουν μάσκα!

Η Σερβία ζητά την τιμωρία Κροατίας και Αλβανίας και απειλεί με αποχώρηση από τα Euro

Η Σερβία ζητά την τιμωρία Κροατίας και Αλβανίας και απειλεί με αποχώρηση από τα Euro

Η Σερβία ζητά την τιμωρία Κροατίας και Αλβανίας και απειλεί με αποχώρηση από τα Euro

Βραβείο... κόσμου στους Σκωτσέζους

Βραβείο... κόσμου στους Σκωτσέζους

Βραβείο... κόσμου στους Σκωτσέζους

Δανία-Αγγλία: Συναντιούνται για πρώτη φορά μετά τον ημιτελικό του προηγούμενου Euro

Δανία-Αγγλία: Συναντιούνται για πρώτη φορά μετά τον ημιτελικό του προηγούμενου Euro

Δανία-Αγγλία: Συναντιούνται για πρώτη φορά μετά τον ημιτελικό του προηγούμενου Euro