Ο Al-Attiyah κέρδισε το 51ο Ράλλυ Κύπρος μετά από μεγάλη μάχη με το Γαλαταριώτη

Δημοσιεύθηκε 7:18 μμ
Ο Al-Attiyah κέρδισε το 51ο Ράλλυ Κύπρος μετά από μεγάλη μάχη με το Γαλαταριώτη

Την ένατη νίκη της καριέρας του στο Ράλλυ Κύπρος πέτυχε την Κυριακή ο Nasser Al-Attiyah, με συνοδηγό τον Ιταλό Giovanni Bernacchini και αυτοκίνητο Skoda Fabia R5. Ο οδηγός από το Κατάρ πέρασε επικεφαλής μια ειδική διαδρομή πριν το τέλος λόγω της εγκατάλειψης των Σίμου Γαλαταριώτη / Αντώνη Ιωάννου που οδήγησαν την κούρσα από τη δεύτερη ειδική διαδρομή. Τελικώς τους πρόδωσε το γερασμένο Volkswagen Polo GTi το οποίο παραδόθηκε με πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης (χούφτα) μια διαδρομή πριν το τέλος, σε μια επανάληψη του περσινού σεναρίου όπου και πάλι το πλήρωμα προηγείτο, εγκατέλειψε και άνοιξε ο δρόμος για τον Al-Attiyah.

Πρώτο κυπριακό πλήρωμα στη δεύτερη θέση οι Παναγιώτης Γιάγκου / Άριστος Νικολάου με Hyundai i20 R5 μπροστά από τα αδέλφια Abdulaziz και Nasser Al-Kuwari από το Κατάρ που τερμάτισαν τρίτοι με Skoda Fabia R5 και στέφθηκαν Πρωταθλητές Μέσης Ανατολής για πρώτη φορά. Ο τερματισμός και οι απονομές έγινε στην πλατεία Σπυριδάκη στη λεωφόρο Μακαρίου.

Toν αγώνα διοργάνωσε για μια ακόμα χρονιά με απόλυτη επιτυχία ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου.

To αγωνιστικό σκέλος ολοκληρώθηκε με την Visit Qatar Power Stage στο Γέρι που έδινε ξεχωριστούς βαθμούς στους νικητές της. Ο θεσμός της Power Stage πρώτη φορά εισάγεται στο Μεσανατολικό Πρωτάθλημα και στο Ράλλυ Κύπρος.

Μεγάλη μάχη

Οι δύο κορυφαίοι οδηγοί έδωσαν μεγάλη μάχη με τον Κύπριο να προηγείται με 49.9 δευτερόλεπτα στο πρώτο πέρασμα του Σαββάτου, διαφορά που μειώθηκε στα 38’’ το απόγευμα, στα 6.9’’ το μεσημέρι της Κυριακής και 1.5’’ δύο ειδικές διαδρομές πριν το τέλος αφού ο Nasser πήγαινε με τέρμα το γκάζι – κέρδισε όλες τις διαδρομές της Κυριακής και τις μισές (τρεις του Σαββάτου).

Ο Nasser Al-Attiyah πρώτη φορά κερδίζει το Ράλλυ Κύπρος με Skoda Fabia – ήταν μόλις ο δεύτερος του αγώνας με αυτό το αυτοκίνητο - αφού έως τώρα μετρούσε τρεις νίκες με Volkswagen Polo και πέντε με Ford Fiesta. Για τον Bernacchini είναι η τέταρτη νίκη και πρώτη μετά το 2014 καθώς στο μεσοδιάστημα ο Al-Attiyah κέρδισε το Ράλλυ Κύπρος πέντε φορές με τον Mathieu Baumel.

Ωραίος αγώνας Γιάγκου - Παντελή

Παναγιώτης Γιάγκου / Άριστος Νικολάου με Hyundai i20 R5, που έδωσαν μια όμορφη μάχη με τους Πέτρο Παντελή / Πάμπο Λαό (Renault Clio), οι οποίοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν ελαστικό στη δεύτερη διαδρομή της Κυριακής, χάνοντας τρία λεπτά και μαζί τη θέση στο βάθρο. Τελικώς, έμειναν τέταρτοι, μια θέση πάνω από πέρσι, έχοντας κάνει πολύ καλό αγώνα με έξι πλασαρίσματα στο Top3 των ειδικών διαδρομών. Γιάγκου / Νικολάου πέρασαν επικεφαλής του Παγκύπριου Πρωταθλήματος δύο αγώνες πριν το τέλος, μιας και κάθε ημέρα του Ράλλυ Κύπρος μετρούσε ως ξεχωριστός αγώνας πρωταθλήματος με συντελεστή «1.5». O Γιάγκου ήταν δεύτερος και το 2020.

Τρίτοι και πρωταθλητές

Ο 45χρονος Abdulaziz Al-Kuwari από το Κατάρ τερμάτισε ένα σερί 13 (!) συνεχόμενων πρωταθλημάτων του Al-Attiyah, o οποίος μετράει συνολικά 19! Τα αδέλφια Al-Kuwari αρκέστηκαν στην τέταρτη θέση που τους εξασφάλισε τους απαιτούμενους βαθμούς για τον τίτλο. Ήταν η έβδομη συμμετοχή του Abdulaziz στο Ράλλυ Κύπρος και σίγουρα θα του μείνει αξέχαστη.

Πέμπτη θέση για τους Al-Muhannadi / Al-Hmoud με ακόμα ένα Skoda Fabia R5 στα χρώματα του Κατάρ, προετοιμασμένο και αυτό από τη Λετονική SRT.

Στα αυτοκίνητα με περιορισμένες μετατροπές δηλαδή κατηγορία MERC 2 πρώτοι ήταν οι Νέστορος / Καλλής με Mitsubishi Lancer Evo X που τερμάτισαν έκτοι γενικής, ενώ ακολούθησαν οι Χριστοδούλου / Ανδρέου με Subaru Impreza.

Χωρίς να αγωνιστούν στον εθνικό μας αγώνα πρωταθλητές Μέσης Ανατολής στην κατηγορία MERC 2 στέφθηκαν οι Shaker Jweihan και Carlos Hanna, από Ιορδανία και Λίβανο, αντίστοιχα, που ήταν στο νησί μας αλλά το Mitsubishi Lancer Evo ΙX που ενοικίασαν – καθώς το δικό τους Evo X έμεινε στο Λίβανο – αντιμετώπισε προβλήματα πριν την πρώτη ειδική διαδρομή και εγκατέλειψαν. Το πλήρωμα διατηρούσε ελπίδες ακόμα και για το πρωτάθλημα αφού ήταν μπροστά από τον Al-Attiyah και πίσω από τον Al-Kuwari.

Πρωταθλητές Μέσης Ανατολής στην MERC 4 αναδείχθηκαν οι El-Fakih / Fier από το Λίβανο που οδηγώντας Peugeot 208 τερμάτισαν δέκατοι. Τη δικίνητη κατηγορία (2WD) στο Ράλλυ Κύπρος κέρδισαν οι όγδοοι γενικής Μανώλη / Ευριπίδου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το πλήρωμα από το Λίβανο. Στην ένατη θέση οι Άκης Έλληνας / Γιώργος Πουγιούκκας με το μπλε Ford Fiesta.

Εκκίνηση είχαν πάρει 20 πληρώματα την Παρασκευή (18/10). Το Σάββατο (19/10) εγκατάλειψαν πέντε εκ των οποίων μόνο δύο εκκίνησαν ξανά την Κυριακή σε καθεστώς SupeRally, για να τερματίσουν εν τέλει 14.

Το 51ο διεθνές Ράλλυ Κύπρος χορήγησαν ο τουριστικός οργανισμός του Κατάρ Visit Qatar, η εταιρεία Psaltis Auto Parts και η ENEOS Motor Oil, η Sparco, η Cablenet, το Φυσικό Νερό Πηγής Φαρμακάς, η ANCO Catering Equipment και η Stop Fire.

Υποστηρικτές ήταν ο Δήμος Λευκωσίας, η Kapnos Airport Shuttle και το Jeep Club Cyprus.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Ε.Δ. 1 – Ξυλιάτος (8.12χλμ)

1. Al-Attiyah

2. Γαλαταριώτης + 3.7

3. Π. Παντελή + 24.6

Ε.Δ. 2 – Καπουράς (19.99χλμ)

1. Γαλαταριώτης

2. Al-Attiyah +38.5

3. Π. Γιάγκου +1:06.1

Ε.Δ. 3 – Κούρδαλι (21.22χλμ)

1. Γαλαταριώτης

2. Al-Attiyah +15.1

3. Π. Γιάγκου +1:03.3

Ε.Δ. 4 – Ξυλιάτος 2 (8.12χλμ)

1. Al-Attiyah

2. Γαλαταριώτης + 11.0

3. Π. Γιάγκου + 24.6

Ε.Δ. 5 – Καπουράς 2(19.99χλμ)

1. Al-Attiyah

2. Γαλαταριώτης + 4.4

3. Π. Γιάγκου + 50.2

Ε.Δ. 6 – Κούρδαλι 2 (21.22χλμ)

1. Γαλαταριώτης

2. Al-Attiyah +3.5

3. Π. Παντελή + 50.6

Ε.Δ. 7 Δορυφορικός (12.40χλμ)

1. Al-Attiyah

2. Γαλαταριώτης + 6.8

3. Π. Γιάγκου + 30.4

Ε.Δ. 8 Λεύκαρα (19.78χλμ)

1. Al-Attiyah

2. Γαλαταριώτης + 8.2

3. Π. Γιάγκου + 1:07.7

Ε.Δ.9 Γέρι (9.63χλμ)

1. Al-Attiyah

2. Γαλαταριώτης + 16.1

3. Κ. Ζήνωνος + 20.7

Ε.Δ. 10 Δορυφορικός 2 (12.40χλμ)

1. Al-Attiyah

2. Γαλαταριώτης + 5.4

3. Π. Παντελή + 44.5

Ε.Δ. 11 Λεύκαρα 2 (19.78χλμ)

1. Al-Attiyah

2. Al-Kuwari + 15.8

3. Π. Γιάγκου + 31.9

Ε.Δ.12 Visit Qatar Power Stage - Γέρι (9.63χλμ)

1. Al-Attiyah

2. Al-Kuwari + 17.8

3. Π. Παντελή + 24.5

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Moto GP/Αυστραλία-Ο Μαρκέθ νικητής στη μάχη με τον Μαρτίν

Moto GP/Αυστραλία-Ο Μαρκέθ νικητής στη μάχη με τον Μαρτίν

Moto GP/Αυστραλία-Ο Μαρκέθ νικητής στη μάχη με τον Μαρτίν

Ο Λάντο Νόρις κατάφερε να πάρει την pole position στο Grand Prix του Όστιν

Ο Λάντο Νόρις κατάφερε να πάρει την pole position στο Grand Prix του Όστιν

Ο Λάντο Νόρις κατάφερε να πάρει την pole position στο Grand Prix του Όστιν

Μάχη Γαλαταριώτη – Al-Attiyah για τη νίκη στο 51ο Ράλλυ Κύπρος

Μάχη Γαλαταριώτη – Al-Attiyah για τη νίκη στο 51ο Ράλλυ Κύπρος

Μάχη Γαλαταριώτη – Al-Attiyah για τη νίκη στο 51ο Ράλλυ Κύπρος

Άρχισε το 51ο Ράλλυ Κύπρος

Άρχισε το 51ο Ράλλυ Κύπρος

Άρχισε το 51ο Ράλλυ Κύπρος