Ξανά κυρίαρχος ο Φερστάπεν, πολ ποζίσιον και στην Αυστραλία

Δημοσιεύθηκε 23.3.2024
Ξανά κυρίαρχος ο Φερστάπεν, πολ ποζίσιον και στην Αυστραλία

Ο Μαξ Φερστάπεν παρέμεινε ανίκητος στη φετινή Formula 1 και στις τρίτες δοκιμές κατάταξης της χρονιάς, κατακτώντας την πολ ποζίσιον -που ακόμα και ο ίδιος χαρακτήρισε απρόσμενη, μετά τα προβλήματα που είχε την Παρασκευή- για το GP Αυστραλίας με δύο επιβλητικούς γύρους το τέλος των δοκιμών κατάταξης στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.

Ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari δεν είχε απαντήσεις για την ταχύτητα του Ολλανδού στο τέλος, παρά το γεγονός ότι ο Ισπανός -μόλις δύο εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση σκωληκοειδίτιδας στη Τζέντα- ήταν ταχύτερος του πρωταθλητή στις δύο πρώτες περιόδους των κατατακτήριων.

Κατά συνέπεια, ο Σάινθ θα παραταχθεί στην πρώτη σειρά της αυριανής (24/03, 06:00) εκκίνησης του GP Αυστραλίας, ενώ τη δεύτερη θα καταλάβουν οι Σέρτζιο Πέρεζ και Λάντο Νόρις με τις Red Bull RB20 και McLaren MCL38 αντίστοιχα. Όμως, ο Μεξικανός ενδέχεται να δεχθεί ποινή θέσεων στην εκκίνηση διότι στο Q1 μπλόκαρε τον Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas σε έναν γρήγορο γύρο του Γερμανού.

Ο Σαρλ Λεκλέρ δεν ήταν σήμερα όσο ανταγωνιστικός είχε δείξει στις ελεύθερες δοκιμές: λέγοντας ότι η Ferrari του ξαφνικά έγινε δύστροπη, εναλλασσόμενη μεταξύ υποστροφής και υποστροφής στους γρήγορους γύρους του, ήταν σταθερά πιο αργός του Σάινθ. Τα προβλήματα αυτά έφεραν ένα λάθος του 25χρονου στη στροφή 13 στον τελευταίο του γύρο, κι έτσι αναγκάστηκε να τον εγκαταλείψει και να περιοριστεί έτσι στην 5η θέση.

Δίπλα στον Μονεγάσκο στην τρίτη σειρά εκκίνησης θα παραταχθεί ο Όσκαρ Πιάστρι, που φέρει τις ελπίδες των Αυστραλών στις κερκίδες, καθώς η McLaren ανέβασε εντυπωσιακά την ταχύτητά της στον έναν γύρο σε σχέση με τις δοκιμές και μπήκε στη μάχη με τις Ferrari, και καθαρά μπροστά από τις Mercedes και Aston Martin.

Πηγή: sport24.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ