Ο Φερστάπεν ταράζει τα... νερά: «Το μέλλον μου είναι συνδεδεμένο με του Μάρκο»

Δημοσιεύθηκε 9.3.2024
Ο Φερστάπεν ταράζει τα... νερά: «Το μέλλον μου είναι συνδεδεμένο με του Μάρκο»

Σε μια απρόσμενη εξέλιξη που προκαλεί αναταράξεις τον κόσμο της Formula 1, ο πρωταθλητής οδηγός της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν, εξέφρασε ανοιχτά τις ανησυχίες του για το μέλλον του στην ομάδα. Ο κορυφαίος οδηγός έθεσε υπό αμφισβήτηση την παραμονή του στην ομάδα, η οποία φαίνεται να εξαρτάται από την τύχη του Χέλμουτ Μάρκο, σύμβουλου αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Red Bull.

Η ανησυχία του Φερστάπεν έρχεται στο φως μετά από αναφορές ότι ο Μάρκο διατρέχει κίνδυνο να τεθεί σε διαθεσιμότητα από την εταιρεία, λόγω ερευνών που σχετίζονται με διαρροές πληροφοριών στον Τύπο.

Ο Αυστριακός την Παρασκευή στη Σαουδική Αραβία παραδέχτηκε ότι υπάρχει πιθανότητα να μπει σε διαθεσιμότητα από την ερχόμενη Δευτέρα, πράγμα που τον θέτει εκτός από τις επόμενες αγωνιστικές δραστηριότητες, και συγκεκριμένα από το Αυστραλιανό GP που θα γίνει αργότερα μέσα στον Μάρτιο.

Οι εξελίξεις στο συνεχιζόμενο σίριαλ της «Υπόθεσης Χόρνερ» φαίνεται πως είναι μακριά από το τέλος τους και τώρα ο Φερστάπεν, έχει κλιμακώσει περαιτέρω τα πράγματα υποδηλώνοντας ότι δεν θα δεχτεί τον Μάρκο εκτός ομάδας. Είχε γίνει ευρέως αντιληπτό τις τελευταίες ημέρες ότι το συμβόλαιο του Φερστάπεν έχει μία ρήτρα που θα επέτρεψε να μείνει ελεύθερος αν ο Μάρκο έφευγε, και τώρα ο Ολλανδός αποκάλυψε ότι έχει ενημερώσει την ομάδα πως το μέλλον του εξαρτάται από το τις εξελίξεις.

Μιλώντας μετά την κατάκτηση της pole position στην πίστα της Τζέντα για το αν η μοίρα του Μάρκο θα μπορούσε να επηρεάσει το δικό του μέλλον, ο Φερστάπεν είπε: «Έχω μεγάλη εκτίμηση στον Χέλμουτ για όσα έχουμε πετύχει μαζί. Η πίστη μου σε αυτόν είναι πολύ μεγάλη, και το εκφράζω πάντα αυτό σε όλους μέσα στην ομάδα και σε όλους στα ανώτερα επίπεδα, ότι είναι ένα σημαντικό μέρος στη διαδικασία λήψης των αποφάσεών μου για το μέλλον μου στην ομάδα. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνει στην ομάδα, συμπεριλαμβανομένων φυσικά όλων των άλλων γιατί είναι μια ομαδική προσπάθεια».

Ο Φερστάπεν είπε ότι αν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος για μια γενική ανακατάταξη της ανώτερης διοίκησης της ομάδας στον απόηχο της τρέχουσας κατάστασης στη Red Bull, τότε αυτό θα μπορούσε να τον κάνει να σκεφτεί ότι καλύτερα να βρίσκεται αλλού. «Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε τους ανθρώπους-κλειδιά μαζί γιατί νιώθω ότι αν ένας τόσο σημαντικός πυλώνας μέσα στην ομάδα πέσει, αυτό δεν είναι καλό για τη δική μου κατάσταση. Έτσι, ναι, για μένα, ο Χέλμουτ πρέπει να μείνει. Έχει χτίσει αυτή την ομάδα μαζί με τον Ντίτριχ (Ματέσιτς) από την πρώτη ημέρα. Και πάντα ήταν πολύ πιστός στην ομάδα, σε όλους μέσα στην ομάδα, για να διασφαλίσει ότι όλοι θα κρατούσαν τις θέσεις τους ήδη από την εποχή εκείνη. Νομίζω είναι επίσης πολύ σημαντικό, φυσικά, να δίνεις στον άνθρωπο πολλή εκτίμηση για αυτά που έχει κάνει. Και αυτό επιστρέφει ως αφοσίωση και ακεραιότητα. Έτσι, ναι, για εμένα είναι σημαντικό να παραμείνει μέρος της ομάδας».

Η δήλωση του Φερστάπεν ότι υπάρχει πιθανότητα να φύγει αν ο Μάρκο αποχωρήσει θα ενδιαφέρει πολύ τη Mercedes, η οποία έχει στόχο να προσελκύσει τον Ολλανδό για το επόμενο έτος. Ο γερμανικός κατασκευαστής αναζητά αντικαταστάτη για τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος πρόκειται να ενταχθεί στη Ferrari το 2025, και παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Αόρατος» ξανά ο Φερστάπεν, κέρδισε άνετα και το Sprint του Μαϊάμι

«Αόρατος» ξανά ο Φερστάπεν, κέρδισε άνετα και το Sprint του Μαϊάμι

«Αόρατος» ξανά ο Φερστάπεν, κέρδισε άνετα και το Sprint του Μαϊάμι