Χρειάζεται το… αυτονόητο πριν τον τελικό

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 24.4.2024
Χρειάζεται το… αυτονόητο πριν τον τελικό

Την έκανε «πελάτισσα» μέσα στην «Αρένα» τα τελευταία χρόνια, αλλά οι παραδόσεις δεν παίζουν ποδόσφαιρο… Αυτό θα πρέπει να ‘χουν καλά στο μυαλό τους άπαντες στο στρατόπεδο της ΑΕΚ ενόψει του κυριακάτικου τοπικού ντέρμπι με την Ανόρθωση στην «Αρένα», μία στροφή πριν τον «τελικό πρωταθλήματος» με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Και λέμε «τελικό» με τον ΑΠΟΕΛ υπό την προϋπόθεση ότι η ΑΕΚ θα κάνει το αυτονόητο απέναντι στην ομάδα της Αμμοχώστου και θα πάρει το τρίποντο. Για την πλειονότητα των φιλάθλων θεωρείται βέβαιο ότι η ΑΕΚ θα κερδίσει την Ανόρθωση, λαμβάνοντας υπόψη τα χίλια μύρια προβλήματα (αγωνιστικά και μη) που ταλανίζουν αυτή την εποχή τους κυανόλευκους. Το παιχνίδι, ωστόσο, δεν παύει να είναι το παραδοσιακό ντέρμπι της Λάρνακας, με την Ανόρθωση να εξακολουθεί να κουβαλά το DNA της μεγάλης ομάδας, ανεξάρτητα από την αγωνιστική της κατάσταση. Εξού και οι ποδοσφαιριστές του Ραν Μπεν Σιμόν θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους «14» εάν δεν θέλουν «να πατήσουν την μπανανόφλουδα». Άλλωστε, θα πρέπει επίσης να 'χουν κατά νου ότι ο ΑΠΟΕΛ θα ήταν σήμερα ήδη πρωταθλητής εάν δεν την πατούσε από την αδιάφορη βαθμολογικά Ανόρθωση πριν από δύο αγωνιστικές μέσα στο ΓΣΠ (0-2). Αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνει «φάρος» για τους κιτρινοπράσινους, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν τον επόμενο αγώνα με κάθε σοβαρότητα, ούτως ώστε να κάνουν το καθήκον τους και να πάνε μετά το Πάσχα στη Λευκωσία για να κάνουν… (αγωνιστική) ανάσταση.

«Έκτισε» παράδοση

Την τελευταία πενταετία η ΑΕΚ «έκτισε» μία πολύ θετική παράδοση υποδεχόμενη την Ανόρθωση στην «Αρένα». Σε σύνολο οκτώ αγώνων πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα στην κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, οι κιτρινοπράσινοι πανηγύρισαν πέντε νίκες, δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα, ενώ δέχθηκαν μόνο μία ήττα, πριν από τεσσεραμισι χρόνια, στις 30 Νοεμβρίου 2019, με σκορ 1-2, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της περιόδου 2019-20. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις τελευταίες οκτώ εντός έδρας αναμετρήσεις της ΑΕΚ κόντρα στην Ανόρθωση, ο Ιβάν Τρισκόφσκι αποδείχθηκε δήμιος των Αμμοχωστιανών σκοράροντας συνολικά 7 γκολ! Ο 37χρονος αρχηγός έχει σκοράρει σε βάρος της Ανόρθωσης μέσα στην «Αρένα» και στις πέντε προηγούμενες αγωνιστικές περιόδου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Άλλες οκτώ φορές που ο πρωταθλητής κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική

Άλλες οκτώ φορές που ο πρωταθλητής κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική

Άλλες οκτώ φορές που ο πρωταθλητής κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική

Μιλώντας για πίεση…

Μιλώντας για πίεση…

Μιλώντας για πίεση…

Τότε δεν χαμογέλασε, τώρα ελπίζει να είναι αλλιώς ο Σιμόν!

Τότε δεν χαμογέλασε, τώρα ελπίζει να είναι αλλιώς ο Σιμόν!

Τότε δεν χαμογέλασε, τώρα ελπίζει να είναι αλλιώς ο Σιμόν!

Θέλουμε γκολ

Θέλουμε γκολ

Θέλουμε γκολ