Ο τρίτος να΄ναι αλλιώς!

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 23.4.2024
Ο τρίτος να΄ναι αλλιώς!

Να μην τριτώσει το κακό για την ΑΕΚ στο ΓΣΠ με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ… Τα τελευταία εννέα χρόνια, η ομάδα της Λάρνακας έχασε δύο πρωταθλήματα σε «τελικούς» μέσα στο γήπεδο της πρωτεύουσας απέναντι στους γαλαζοκίτρινους. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί κανείς στη Λάρνακα να επαναληφθεί στην τελευταία αγωνιστική της φετινής περιόδου. Όπως εξελίχθηκαν οι αγώνες της περασμένης Κυριακής, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η ΑΕΚ θα πάει για «τελικό πρωταθλήματος» με τον ΑΠΟΕΛ την τελευταία αγωνιστική στη Λευκωσία. Εκτός φυσικά κι εάν οι Λαρνακείς «αυτοκτονήσουν» την ερχόμενη Κυριακή (28/4) μέσα στην «Αρένα» απέναντι στην «προβληματική», απ’ όλες τις απόψεις, Ανόρθωση. Είτε έχει απώλειες ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Ομόνοια, είτε η ΑΕΚ θα χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία με τον ΑΠΟΕΛ στην τελευταία αγωνιστική, το ζητούμενο για το συγκρότημα του Ραν Μπεν Σιμόν είναι να κάνει πρωτίστως το αυτονόητο απέναντι στην Ανόρθωση και να πάει στον «τελικό» του ΓΣΠ για να πάρει το αποτέλεσμα που θα τη βολεύει ώστε να στεφθεί πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Άλλες δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν συνέβη το ίδιο σκηνικό, αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι Λαρνακείς επέστρεψαν με σκυθρωπά πρόσωπα από τη Λευκωσία. Τη σεζόν 2014-15, στην προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, η ΑΕΚ ήθελε νίκη μέσα στο ΓΣΠ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ για να ανέβει στην κορυφή και να πανηγυρίσει τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική (φιλοξενούσε την Ανόρθωση), αλλά έμεινε στην ισοπαλία 1-1 (σκόραρε ο Μπόλιεβιτς με πέναλτι). Την επόμενη αγωνισττική περίοδο (2015-16), ο «τελικός πρωταθλήματος» μεταξύ των δύο ομάδων διεξήχθη την 8η αγωνιστική των πλέι οφ, με τον ΑΠΟΕΛ να κερδίζει 2-0. Στην ΑΕΚ εύχονται η τρίτη φορά να είναι η τυχερή γι’ αυτούς. Αξίζει να σημειωθεί πως από την περίοδο 2014-15 οι κιτρινοπράσινοι έχουν κατακτήσει πέντε φορές την 2η θέση.

Ήταν επιβλητική

Κόντρα στην Ομόνοια, στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα 45λεπτά της με τον Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο της. Ήταν επιβλητική, κυριαρχική και το τελικό 2-0 φαντάζει μικρό συγκριτικά με τις ευκαιρίες που έφτιαξε. Βέβαια, βοηθήθηκε από το γρήγορο γκολ του Λόπες (μετατρέπεται σε δήμιο της Ομόνοιας, αφού σκόραρε και στη νίκη του πρώτου γύρου μέσα στο ΓΣΠ), ωστόσο η διαχείριση των κιτρινοπράσινων ήταν εξαιρετική. Συνέχισαν να παίζουν σε υψηλές εντάσεις, «κλείδωσαν» με σχετική ευκολία το τρίποντο, ενώ δεν κινδύνεψαν σε καμία περίπτωση από την αντίπαλό τους. MVP για την ΑΕΚ ήταν ο Ντιουνκού, ο οποίος είχε μία ασίστ, ενώ επιπροσθέτως «έσβησε» τον Σεμέδο, εξαιρετικός ως κεντρικός χαφ ήταν ο Τόνγκια, ενώ ο Λόπες πέτυχε ακόμα ένα κομβικό γκολ.

Πρέπει να προσέξουν...

Στο όριο των καρτών είναι οι Ντιουνκού, Γκαρσία και Ρομπέρζ, οι οποίοι θα πρέπει να προσέξουν στο επόμενο ματς με την Ανόρθωση, ώστε να μην αποκομίσουν τιμωρία και να χάσουν τον «τελικό» της τελευταίας αγωνιστικής με τον ΑΠΟΕΛ. Δεν αποκλείεται, πάντως, ο Ραν Μπεν Σιμόν να επιλέξει να τους προφυλάξει στο επόμενο παιχνίδι.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η «κατάρα» της 2ης θέσης

Η «κατάρα» της 2ης θέσης

Η «κατάρα» της 2ης θέσης

Η πρωτιά των σκόρερ είναι... για εσένα!

Η πρωτιά των σκόρερ είναι... για εσένα!

Η πρωτιά των σκόρερ είναι... για εσένα!

ΚΟΠ: Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων των προηγούμενων αγωνιστικών

ΚΟΠ: Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων των προηγούμενων αγωνιστικών

ΚΟΠ: Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων των προηγούμενων αγωνιστικών

Φεύγουν πρωταθλητές (;)

Φεύγουν πρωταθλητές (;)

Φεύγουν πρωταθλητές (;)