Aνόρθωση: Να αποδείξει πως δεν ήταν «πυροτέχνημα»

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 9.2.2023
Aνόρθωση: Να αποδείξει πως δεν ήταν «πυροτέχνημα»

Απέναντι σε μια ομάδα η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικό «φεγγάρι» (με βάση τις πέντε σερί νίκες της είναι η πιο φορμαρισμένη του πρωταθλήματος), η Ανόρθωση έχει απόψε την ευκαιρία να πιστοποιήσει την αγωνιστική της άνοδο. Μετά την τεσσάρα που έριξε στο ντέρμπι με την Ομόνοια με την καλύτερή της εμφάνιση στη σεζόν, η «Κυρία» θα ψάξει στο στάδιο «Αμμόχωστος» (19:00) το διπλό επί της Νέας Σαλαμίνας, το οποίο θα της φέρει δεύτερο διαδοχικό τρίποντο για πρώτη φορά στη σεζόν και θα κρατήσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση σε πολύ ψηλά επίπεδα, ενόψει του πρώτου προημιτελικού κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την άλλη Πέμπτη (16/2).

Mε φάρο την εξαιρετική της παράδοση απέναντι στους ερυθρολεύκους (αήττητη στους τελευταίους 11 αγώνες, με οκτώ νίκες) και με «όπλα» τους νεοφερμένους (οι οποίοι ήδη τη μεταμόρφωσαν) και τον κόσμο της (sold out), η Ανόρθωση θα επιχειρήσει στο βαρωσιώτικο ντέρμπι να… κόψει τη φόρα στη συμπολίτισσά της και να φτάσει παράλληλα για πρώτη φορά φέτος σε αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων (πέντε με το κύπελλο), ώστε να επιβεβαιώσει πως, έστω και αργά, βρήκε τα πατήματά της και ότι το «μαγικό» βράδυ κόντρα στην Ομόνοια δεν ήταν... πυροτέχνημα κι έφτασε όντως στο επίπεδο που χρειάζεται για να είναι σε θέση να διεκδικήσει το κύπελλο.

Νοουμένου πως μεσολαβεί μια βδομάδα μέχρι τον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά (και δεν έχει ενδιάμεσα παιχνίδι πρωταθλήματος), εκτιμάται πως ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς θα διατηρήσει στο αρχικό σχήμα τους 11 που έφεραν τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής, οι οποίοι λογικά θα αρχίσουν και στο ματς κυπέλλου. Επιστρέφουν στη διάθεση του Σέρβου προπονητή οι Κίκο, Γουαρίς και Νινγκά, όμως δεν αναμένεται να δούμε κάποιον εξ αυτών στην ενδεκάδα, με τους Παρούτη-Ιωάννου (άκρα), Μραζ (κορυφή) και Γκερέρο (πίσω απ’ τον Σλοβάκο) να συνθέτουν εκ νέου την τετράδα στην επίθεση. Σάμπο και Τεχέρα θα είναι το δίδυμο στα χαφ και οι Αμπαρτζουμιάν, Παϊσίνιο, Χαρογιάν και Κορέια στην αμυντική τετράδα μπροστά από τον Λόρια. Εκτός πλάνων του Μιχαΐλοβιτς είναι σίγουρα οι Αρτυματάς, Χρυσοστόμου και μάλλον κι ο Εμπραλίτζε.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Πένθος στην ΑΕΚ

Πένθος στην ΑΕΚ

Πένθος στην ΑΕΚ

Χρειάζεται το… αυτονόητο πριν τον τελικό

Χρειάζεται το… αυτονόητο πριν τον τελικό

Χρειάζεται το… αυτονόητο πριν τον τελικό

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ