Έκανε… καρέ η ΑΕΚ, στο απόρθητο φρούριό της και εκτροχίασε τον Απόλλωνα

Δημοσιεύθηκε 26.11.2022
Έκανε… καρέ η ΑΕΚ, στο απόρθητο φρούριό της και εκτροχίασε τον Απόλλωνα

Το γκολ του Πέρε Πονς στο 47ο λεπτό ήταν αρκετό για να χαρίσει στην ΑΕΚ την τέταρτη σερί της νίκη. Με την επικράτηση με 1-0 απέναντι στον Απόλλωνα, η ΑΕΚ κράτησε απόρθητο το φρούριό της, μετρώντας πέντε νίκες σερί και μόλις μία ισοπαλία (με Δόξα στην πρεμιέρα). Έτσι το συγκρότημα του Όλτρα έφθασε τους 25 βαθμούς, σκαρφάλωσε προσωρινά στη 2η θέση, αφήνοντας τον Απόλλωνα στην 5η θέση και στους 19 βαθμούς. Ταυτόχρονα υποχρέωσε τον Κωνσταντίνο Μακρίδη στο να γευτεί το πρώτο… πικρό ποτήρι στη θητεία του ως πρώτος προπονητής.

Το πρώτο μέρος δεν είχε να μας δώσει αρκετές συγκινήσεις. Οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν πολύ λιγοστές, με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο αλλά να τα… χαλά στην τελική πάσα. Ανέβασε ταχύτητες στο τελευταίο τέταρτο, και ανησύχησε τον Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς, ο οποίος όποτε χρειάστηκε, ήταν έτοιμος.

Στην πρώτη όμως φάση του β΄ μέρους, ο Πονς νίκησε τον Σέρβο και έβαλε την ΑΕΚ σε θέση οδηγού. Ο Ισπανός που έκανε πολύ καλό παιχνίδι, αιφνιδίασε τον Απόλλωνα που όμως, με τις αλλαγές του Μακρίδη, βρήκε αντίδραση όμως ο Νταμπό δις και ο Πίττας σπατάλησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Παρά την πίεση της φιλοξενούμενης ομάδας, το σκορ δεν άλλαξε και η ΑΕΚ πήρε ακόμη ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

90΄+2΄ - Το πλασέ του Ντιγκινί από πλεονεκτική θέση, περνά άουτ.

88΄ - Εκπληκτικό βολέ από τον Ροσάλες, πέρασε μόλις πάνω από τα δοκάρια.

77΄ - ΚΟΚΚΙΝΗ για τον Απόλλωνα, η οποία όμως... ακυρώνεται: Ο Θεουλή αποβάλλει τον Βούκασιν Γιοβάνοβιτς για φάουλ στον Τρισκόφσκι. Όμως μετά από παρέμβαση του VAR, δίνεται επιθετικό φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Τρισκόφσκι.

75΄ - Ο Πίριτς εκπληκτικά σταματά το βολέ του Νταμπό.

74΄ - Ο Χέντι κατέβασε στον Νταμπό ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε την μπάλα στα... περιστέρια.

71΄ - Ο Πίττας από αριστερά, κάνει πολύ κακό πλασέ, σε μία μεγάλη ευλαιρία για τον Απόλλωνα.

63΄ - Ο Νταμπό μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να ντριμπλάρει και βρέθηκε στο έδαφος σε μονομαχία με τον Μιλίτσεβιτς. Η φάση εξετάστηκε και από VAR, χωρίς να υποδειχθεί παράβαση.

60΄ - Σε αντεπίθεση, ο Βα έγινε παραλήπτης αλλά επιχείρησε κάκιστο σουτ.

53΄ - Ωραία ενέργεια από τον Ροσάλες από δεξιά, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.

47΄ - ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ: Με τους καλύτερους οιωνούς μπήκε στην επανάληψη η ΑΕΚ που σκοράρει με ωραίο δυνατό σουτ του Πονς.

- Έναρξη β΄ ημιχρόνου

45΄+1΄ - Ο Γκιούρτσο με δεξί βολέ, αγγίζει το γκολ όμως η μπάλα περνά μόλις δίπλα από το δοκάρι του πορτιέρο του Απόλλωνα.

42΄ - Νέα μεγάλη φάση για την ΑΕΚ. Μετά από σέντρα του Ροσάλες, ο Βούκασιν Γιοβάνοβιτς παρολίγο να νικήσει τον Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς, στην προβολή που έκανε. Μάλιστα η φάση εξετάστηκε για χέρι, με τον Θεουλή να μην υποδεικνύει παράβαση, αν και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σέρβου.

39΄ - Ο Άλτμαν με κεφαλιά απείλησε τον Απόλλωνα, με τον Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς να μαζεύει με μπόλικη δυσκολία.

34΄ - Μπαλιά του Μαυρία, λανθασμένος υπολογισμός της μπάλας από τον Τόμοβιτς και ο Πίττας με βολέ υποχρέωσε τον Πίριτς σε μεγάλη επέμβαση.

- Χωρίς τη μεγάλη φάση στο πρώτο 20λεπτο, με την ΑΕΚ να έχει περισσότερες προϋποθέσεις, ωστόσο δείχνει επιπόλαιη στην τελική πάσα.

1΄ - Ο Νταμπό σούταρε από αριστερά, η μπάλα περνάει άουτ.

- Έναρξη της αναμέτρησης

AEK: Πίριτς, Γκαρθία, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Λέδες, Πονς (87΄ Μάμας), Γκιούρτσο (72΄ Τρισκόφσκι), Άλτμαν (87΄ Κάσας), Ασάντε (60΄ Φαράζ), Λόπες (72΄ Σανχούρχο).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Α. Γιοβάνοβιτς, Αλεσάμι, Β. Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Μαυρίας (83΄ Φιιλιώτης), Ντ. Σπόλιαριτς (68΄ Χέντι), Κολ, Βα (68΄ Χαμάς), Νταμπό (83΄ Ζράντι), Πίττας, Ντιγκινί.

ΣΚΟΡΕΡ: 47΄ Πονς

KITΡΙΝΕΣ: 64΄ Τόμοβιτς, 65΄ Μιλίτσεβιτς, 79΄ Τρισκόφσκι / 45΄+1΄ Μαυρίας, 53΄ Ρομπέρζ, 90΄+1΄ Β. Γιοβάνοβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρυσοβαλάντης Θεουλή

Α' Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Καλογήρου Μάριος

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

4387289262869335 apollaekstigm

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Πένθος στην ΑΕΚ

Πένθος στην ΑΕΚ

Πένθος στην ΑΕΚ

Χρειάζεται το… αυτονόητο πριν τον τελικό

Χρειάζεται το… αυτονόητο πριν τον τελικό

Χρειάζεται το… αυτονόητο πριν τον τελικό

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ