Ούτε καν την Ελλάδα, «ταφόπλακα» ακόμη και στον στόχο της 17ης θέσης

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 18.9.2022
Ούτε καν την Ελλάδα, «ταφόπλακα» ακόμη και στον στόχο της 17ης θέσης

Η σπουδαία εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί της Ντιναμό Κιέβου δεν είναι, δυστυχώς, αρκετή για να αλλάξει το σκηνικό για την Κύπρο στη βαθμολογία της UEFA και να μας δώσει ρεαλιστικές ελπίδες για να ανέβουμε (από την 22η) τουλάχιστον στη 17η θέση, με την οποία αν μη τι άλλο κερδίζει γύρο ο πρωταθλητής μας (ο στόχος της 15ης και του πέμπτου ευρωπαϊκού εισιτηρίου ήταν ήδη χαμένος). Το γεγονός πως ο Απόλλωνας, σε δεύτερο σερί βατό παιχνίδι, απέτυχε να κερδίσει στοιχίζει στην Κύπρο και φαίνεται πως εξαντλεί τις πιθανότητές μας να πετύχουμε έστω και τον μικρότερο δυνατό στόχο.

Η προσπάθειά μας να αναρριχηθούμε στη βαθμολογία της UEFA ήταν εξ αρχής (λόγω της απόστασης που έχουμε από τις άλλες χώρες) τόσο δύσκολη που, όπως τονίσαμε πολλάκις, παρά την παρουσία τριών ομάδων μας στους ομίλους, χρειάζεται να κάνουμε και μπόλικες... υπερβάσεις. Δηλαδή, αφενός να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια τα οποία θεωρούνται… στα μέτρα μας (όπως ήταν το Βαντούζ - Απόλλων, το Ομόνοια - Σέριφ και το Απόλλων - Ντνίπρο), αλλά αφετέρου να παίρνουμε, επιπροσθέτως, και νίκες… εκτός προγράμματος, όπως ήταν εν μέρει το διπλό της ΑΕΚ επί της Ντιναμό Κιέβου.

Έτσι, το ότι έχουν παρέλθει περίπου τα μισά από τα παιχνίδια των ομίλων στα οποία οι ομάδες μας δεν είναι αουτσάιντερ, δίχως να κερδίσουμε κανένα από τα τρία και έχοντας συνολικό απολογισμό στους ομίλους 600 βαθμούς (400 από τη νίκη της ΑΕΚ, 200 από την ισοπαλία Απόλλωνα στην πρεμιέρα με Βαντούζ) βάζει… ταφόπλακα στον στόχο ακόμη και της 17ης θέσης. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, δεν θα καταφέρουμε να περάσουμε ούτε καν την Ελλάδα, η οποία έχει μόνο τον Ολυμπιακό στους ομίλους και νοουμένου πως εμείς βάλαμε τρεις ομάδες, φάνταζε σχετικά… εύκολος στόχος. Παρότι οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με δύο ήττες, το μόνο που μπορέσαμε να κάνουμε είναι (έχοντας δώσει τους τριπλάσιους αγώνες) να καλύψουμε μόλις 600 από τους 2.650 βαθμούς που μας χώριζαν! Για να καλύψουμε τους υπόλοιπους 2.050 χρειαζόμαστε πέντε νίκες και μια ισοπαλία (ή τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες), κι αυτό νοουμένου πως οι Πειραιώτες... δεν θα πάρουν βαθμό.

Ως εκ τούτου, φαίνεται πως πλέον η μοναδική χώρα που μπορούμε να βάλουμε από κάτω μας είναι το Ισραήλ, το οποίο απέχει 575 βαθμούς κι έχει δύο ομάδες. Όσο για την Τουρκία, η οποία στο ξεκίνημα των ομίλων ήταν επίσης πολύ κοντά μας (απείχε 625 βαθμούς), μας… τάισε τη σκόνη της, καθώς πέραν του ότι έχει τέσσερις ομάδες στους ομίλους, τα πάνε και εξαιρετικά, παίρνοντας σε δύο αγωνιστικές 2.400 βαθμούς (1.000 + 1.400), δηλαδή τους τετραπλάσιους από όσους πήρε η Κύπρος.

Συνοψίζοντας, το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει η χώρα μας είναι να ξεπεράσει μία χώρα, το πολύ δύο, εάν οι ομάδες μας κάνουν… πράγματα και θαύματα στη συνέχεια. Βεβαίως, ακόμη κι αν τα καταφέρουμε δεν θα υπάρχει κάποιο αντίκρισμα, καθώς δεν έχει καμία απολύτως διαφορά η 20ή από την 22η θέση. Έτσι, ο κυριότερος λόγος που χρειαζόμαστε τους βαθμούς δεν είναι πλέον για να ανέβουμε φέτος σκαλοπάτια, αλλά για να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες ενόψει των επόμενων σεζόν, στις οποίες επίσης θα βρισκόμαστε σε μειονεκτική θέση.

4326624835248881 Untitled

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Δεν θα υπάρξει ΑΠΟΕΛ αν δεν υπάρξει Ανόρθωση

Δεν θα υπάρξει ΑΠΟΕΛ αν δεν υπάρξει Ανόρθωση

Δεν θα υπάρξει ΑΠΟΕΛ αν δεν υπάρξει Ανόρθωση

Ο τρίτος να΄ναι αλλιώς!

Ο τρίτος να΄ναι αλλιώς!

Ο τρίτος να΄ναι αλλιώς!

Φράνκο Τόνγκια: Ο άνθρωπός τους

Φράνκο Τόνγκια: Ο άνθρωπός τους

Φράνκο Τόνγκια: Ο άνθρωπός τους

«Είμαστε στο όριο της υπέρβασης...»

«Είμαστε στο όριο της υπέρβασης...»

«Είμαστε στο όριο της υπέρβασης...»